Vieraskielisen työntekijän tukeminen – luento organisaation johdolle Yrityskohtainen

Luennon tavoitteena on antaa yleiskuva toiminnan kehittämiseksi mahdollisesti tarvittavista muutosprosesseista ja uusista kielitietoisista toimintatavoista sekä näitä tukevista tarjolla olevista koulutustuotteista. 

Luento auttaa yritysjohtoa ja HR:ää tunnistamaan oman organisaation tarpeita ja käynnistämään suunnittelua koskien tukitoimia kielellisesti monimuotoisen työyhteisön tukemiseksi. Yrityksessä osataan sitouttaa eri osapuolet muutoksen tavoitteisiin ja uusiin toimintatapoihin.  

Kenelle koulutus sopii?

Luennon kohderyhmää ovat työyhteisöt, joihin on rekrytoitu tai ollaan rekrytoimassa enenevässä määrin kollegoita, jotka puhuvat äidinkielenään jotain muuta kieltä kuin suomea. 

Asiantuntijat

Ota yhteyttä

Tea Berndtson

koulutuspäällikkö, yhteiset palvelut

Inspiroidu

Uutinen
VO-collegen lisäksi taitotalolaiset tutustuivat Hallstahammarin vanhainkodin sekä Pohjoismaiden suurimpiin hoitoalan yrityksiin kuuluvaan Ambean Språkombud-kokemuksiin. Vierailulla perehdyttiin myös Tukholman aluehallinnon Språkombud-toiminnan koordinointiin sekä Kunnallisten työntekijöiden liiton Kommunalin rooliin Språkombud-toiminnan tukemisessa ja arvioinnissa.
Katja Kontos kättelee ruotsissa tapaamiaan ihmisiä
Taitocase
Kielipolku-mallissa koko työyhteisö perehdytetään kielitietoisuuteen ja selkokieleen. Vieraskieliset työntekijät puolestaan saavat koulutusta, ja he miettivät kollegojensa kanssa muun muassa, millaisia kielenkäyttötilanteita juuri heidän olisi hyödyllistä harjoitella.
Sirpa Mikkola
Lue lisää artikkeleita