Aseptiikka ja tavanomaiset varotoimet välinehuoltotyössä -webinaari Kurssi

Välinehuolto

Infektioiden torjunnan ammattilainen – tule opiskelemaan aseptiikkaa ja tavanomaisia varotoimia välinehuoltotyössä. Hoitoon liittyvistä infektioista suuri osa on estettävissä. Tärkeimpiä keinoja infektioiden estämiseksi ovat hyvä käsihygienia ja aseptinen työskentelytapa.

Koulutuksen sisältö

Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta on osa potilasturvallista hoitoa. Koulutuksessa tutustut ajankohtaiseen tietoon hoitoon liittyvistä infektioista ja varmistat osaamisesi infektioiden torjunnassa omassa työssäsi. Perehdyt aseptiseen työskentelyyn ja tavanomaisiin varotoimiin, joita noudattamalla varmistetaan laadukkaat ja turvalliset hoitovälineet potilashoitoon. Koulutuksen aikana käymme keskustelua päivittäisen työn haastavista tilanteista infektioiden torjuntaan liittyen.

Koulutus antaa valmiuksia soveltaa infektioiden torjuntaa ja tavanomaisia varotoimia omassa päivittäisessä välinehuoltotyössä. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä hoitoon liittyvistä infektioista sekä välinehuoltotyön merkityksestä osana potilasturvallista hoitoa.

Sisältö

Koulutus sisältää ajankohtaista tietoa hoitoon liittyvistä infektioista sekä välinehuollon tehtävästä infektioiden torjunnassa. Koulutuksessa perehdytään aseptiseen työskentelyyn sekä tavanomaisiin varotoimiin ja pohditaan infektioiden torjuntaan liittyviä haasteita päivittäisessä välinehuoltotyössä.

  • Hoitoon liittyvät infektiot ja infektioiden torjunnan merkitys välinehuoltotyössä
  • Aseptinen toiminta ja aseptinen omatunto
  • Hyvän käsihygienian toteuttaminen
  • Suojainten käyttö välinehuollossa ja tartuntateiden katkaisu
  • Pisto- ja viiltotapaturmien ennaltaehkäisy
  • Tartuntatautilaki ja rokotussuoja
  • Infektioiden torjuntaan liittyvät haasteelliset tilanteet välinehuoltotyössä

Toteutus

Koulutus toteutetaan kolmen tunnin Teams-webinaarina klo 13-16.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksesta hyötyvät välinehuoltajat sekä välinehuollon työtehtävissä toimivat muut terveydenhuollon ammattilaiset.