Rakentamisen sertifikaatti - märkätilojen vedeneristäjä Kurssi

Vedeneristäminen

Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on rakennusalan kokemusta tai alan koulutus ja jotka ovat erikoistuneet laatoitus- ja vedeneristystöihin. Koulutus soveltuu hyvin myös märkätilatöitä tilaaville.

Sertifikaatin saanti edellyttää 1,5 vuoden työkokemusta rakennusalalta tai vastaavia tietoja ja taitoja.


(kuva: @Rakentamisensertifikaatit, Eurofinsexpertservices)

Koulutuksen sisältö

  • Märkätilojen rakentamiseen liittyvät lait asetukset ja ohjeet
  • Rakennusfysiikka, lämpö- ja kosteustekniset perusteet
  • Vedeneristysalustan rakennusmateriaalit
  • Vedeneriste- ja pintarakennemateriaalit ja LVI-tarvikkeet
  • Mittalaitteet, mittausten suoritus, mittaustulosten arviointi, dokumentointi ja raportointi
  • Työsuojeluriskien tunnistaminen ja poistaminen
  • Kirjallinen koe

Koulutus ja kirjallinen koe toteutetaan yhtenä päivänä Taitotalon tiloissa. Erikseen omassa työmaakohteessasi järjestämäsi näyttötyön arviointiin kuluu 2-3 tuntia. Koulutus, kirjallinen koe ja näyttötyö ovat suomenkielisiä. Tulkin käyttäminen ei ole mahdollista. Koulutuksen hinta sisältää oppimateriaaleja, lounaan ja kahvit.

Näyttötyön arvioinnin hinta pääkaupunkiseudulla on 170 € (+ alv 24 %) /henkilö/kerta + yli 20 km arvioijan matkakulut (+ alv 24 %). Muualle Suomeen arvioinnin Taitotalolle aiheuttamat lisäkustannukset on etukäteen sovittava näytön antajan ja näytön vastaanottajan kesken. Näyttötyö on suoritettava vuoden sisällä sertifikaattikoulutuksesta.

Näin haet sertifikaattia 

Käytyäsi sertifikaattikoulutuksen kokonaisuudessaan hyväksytysti, saat oppilaitoksesta todistuksen, jolla voit hakea märkätilojen vedeneristäjän sertifikaattia. Sertifikaattia tulee hakea kahden vuoden sisällä todistuksen päiväyksestä. Rekisteröidy https://omasertifikaatti.fi –palveluun ja täytä hakemus.

https://omasertifikaatti.fi/ 

Sertifikaatti julkaistaan sertifikaattihaku.fi-hakukoneessa 

Rakentamisen sertifikaatin perustiedot julkaistaan hakukoneessa sertifikaattihaku.fi. 

www.sertifikaattihaku.fi

Kenelle koulutus sopii?

Märkätilojen vedeneristäjän sertifikaattikoulutus koostuu teoriaosuudesta, kirjallisesta kokeesta ja näyttötyöstä. Opiskelija vastaa näyttötyökohteen hankinnasta. Märkätilojen vedeneristäjän sertifikaattiin vaaditaan rakennusalan työkokemusta 18 kk.

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaisia valmiuksia, että hän pystyy tekemään märkätilojen vedeneristystöitä tämän päivän ohjeiden ja määräysten mukaisesti sekä suoriutumaan sertifikaatin vaatimusten mukaisista kirjallisesta kokeesta ja näyttötyöstä. Näyttökohde on hankittava itse.

Sertifikaatin myöntää Eurofins Expert Services Oy. Lisätietoja märkätilojen vedeneristäjän sertifikaatista löydät Rakentamisensertifikaatit.fi –palvelusta https://rakentamisensertifikaatit.fi/sertifikaatit/markatilojen_vedeneristaja

Inspiroidu

Taitocase
Käytännössä se tarkoittaa henkilöstön osaamisen kartoittamista, jatkuvaa kouluttamista ja tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa.Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuiskouluttaja, joka tunnetaan laadukkaista talotekniikka-alan koulutuksista.–  Taitotalo on tärkeä yhteistyökumppanimme, Valve sanoo.
Petri Valve seisoo kauluspaidassa ulkona ja hymyilee.
Lue lisää artikkeleita