Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, rakennustyömaan työnjohdon osaamisala Erikoisammattitutkinto

talonrakentaja työssä

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa rakennustuotantoalaa harjoittaville yrityksille työnjohtajia rakennustyömaiden johtamiseen, tai tarjota mahdollisuus syventää rakennusprojektien hallintaan liittyvää ammattitaitoa tasolle, joka takaa asiakaslähtöisen ja sujuvan prosessinhallinnan.

Kenelle tutkinto sopii?

Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon valintaperusteet ovat:  

  • opiskelijalla on jo useamman vuoden kokemus rakennusalan vastuullisissa työtehtävissä toimimisesta ja hänellä on laajaa rakennusalan osaamista 
  • opiskelija toimii esimiestehtävissä ja johtaa työn toteutusta omalla rakentamisen vastuualueellaan tai koko rakennustyömaalla, joissa hänellä on mahdollisuus osoittaa tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen 
  • hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä työtehtävässä vaadittava kielitaito, esim. jotta opiskelija pystyy opastamaan, ohjaamaan, neuvomaan ja tukemaan vastuualueensa henkilöstöä
  • sitoutuneisuus tutkinnon suorittamiseen 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena.

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppisopimuksissa (Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 800 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: (www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi)​.

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

 

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 1.1.2024 alkaen 115 euroa/25 osp tai 360 euroa/80 osp (alv 0 %). Opiskelijamaksu suoritetaan opintojen alkaessa.

 

Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Yritykselle oppisopimus on maksuton. Lue lisää oppisopimuksesta.

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Sisustusarkkitehdin urasta haaveileva Veronica (24) opiskeli peruskoulun jälkeen lähihoitajaksi. Hoitoalalla työskennellessään hänestä tuntui, ettei palkka vastaa työn vaativuutta eivätkä työolot olleet hänestä oikeudenmukaiset. Veronica mietti vaihtoehtoja ja työskenteli välillä kahvilassa ja myyjänä.
Veronica Leppänen ja Edith Piksilä neonkeltaisissa suojavaatteissa. He katsovat toisiinsa hymyillen ja leikkaavat samalla puuta.
Taitocase
Käytännössä se tarkoittaa henkilöstön osaamisen kartoittamista, jatkuvaa kouluttamista ja tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa.Taitotalo on Suomen suurin ammatillinen aikuiskouluttaja, joka tunnetaan laadukkaista talotekniikka-alan koulutuksista.–  Taitotalo on tärkeä yhteistyökumppanimme, Valve sanoo.
Petri Valve seisoo kauluspaidassa ulkona ja hymyilee.
Lue lisää artikkeleita