Opi remontoinnin ammattilaiseksi (719871) Työvoimakoulutus

rakennusmies laatoittaa kylpyhuoneen lattiaa

Koulutuksen tavoitteena on, että hankit sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla pystyt kattavasti työllistymään rakennuskohteiden, asuntoremontointiin liittyvien sisävalmistusvaiheiden tehtäviin sekä muihin korjausrakentamiseen liittyviin työtehtäviin. Tavoitteena on oppia rakentamisen prosessin kokonaisuutta uudis- ja saneerauskohteissa.

Koulutuksessa perehdyt monipuolisesti rakennustyömaan, pientalotyömaiden erilaisiin sisäpuolisiin sekä ulkopuolisiin työtehtäviin sekä korjausrakentamisen työtehtäviin sekä muiden ammattikuntien avustaviin tehtäviin. Koulutuksessa tavoitellaan myös valmiutta itsenäiseen, yrittäjämäiseen sekä asiakaspalveluhenkiseen työskentelyyn alalla. 

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutukseen voivat hakeutua työttömät tai työttömyysuhan alaiset, yritteliäät henkilöt, joilla on hyvä perusterveys, hyvä fyysinen kunto (valmiudet toimia työelämässä) ja kyky itsenäiseen työskentelyyn erilaisissa työympäristöissä, lisäksi oma-aloitteisuus ja sosiaaliset taidot katsotaan eduksi. Kiinteistö- tai rakennusalan kokemus lasketaan eduksi mutta ei ole valinnan ensisijainen peruste. Lisäksi tarvitaan yhteistyökykyä toimia eri ammattikuntien (esim. LVIS-asentajat) kanssa ja halukkuutta oppia uutta.

Opiskelijalla tulee olla hyvä fyysinen kunto (valmiudet toimia työelämässä), ei allergioita eikä korkeanpaikan kammoa.
Suomen kielen taidot tulee olla tasoa B1.1.
Opiskelijalla tulee olla hyvä motivaatio, työelämävalmiudet, kiinnostus työskentelyyn rakennusalalla sekä kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää. 

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Työvoimakoulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Inspiroidu

Opiskelijatarina
Sisustusarkkitehdin urasta haaveileva Veronica (24) opiskeli peruskoulun jälkeen lähihoitajaksi. Hoitoalalla työskennellessään hänestä tuntui, ettei palkka vastaa työn vaativuutta eivätkä työolot olleet hänestä oikeudenmukaiset. Veronica mietti vaihtoehtoja ja työskenteli välillä kahvilassa ja myyjänä.
Veronica Leppänen ja Edith Piksilä neonkeltaisissa suojavaatteissa. He katsovat toisiinsa hymyillen ja leikkaavat samalla puuta.
Lue lisää artikkeleita