Anniskelupassikoulutus ja -testi Kurssi

oluthana

Taitotalossa voit osallistua anniskelupassikoulutukseen sekä suorittaa anniskelupassin. Koulutusta on tarjolla sekä lähi- että etätoteutuksina.
Anniskelupassikoulutuksessa perehdytään alkoholijuomien anniskelua koskeviin säännöksiin ja ohjeisiin. Anniskelupassitestin kysymykset perustuvat Valviran Alkoholijuomien anniskelu–materiaaliin, johon voit tutustua ennen koulutusta. 

Koulutuksen sisältö

Alkoholilain tunteminen osoitetaan ravintola-alan koulutusta tarjoavan oppilaitoksen antamalla todistuksella eli anniskelupassilla.

Anniskelupaikan vastaavalla hoitajalla tai muulla tehtävään nimetyllä tulee olla alkoholilain tuntemista osoittava Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston hyväksymän mallin mukainen todistus. Henkilökuntaa koskevat säännökset eivät kuulu luvan myöntämisen edellytyksiin, mutta luvanhaltija vastaa lain velvoitteiden toteuttamisesta osana alkoholilain 56 §:n mukaista omavalvontasuunnitelmaa. Anniskelupaikassa tulee olla paikalla luvanhaltijan edustajana tämän määräämä vastaava hoitaja tai muu luvanhaltijan tähän tehtävään nimeämä, jos paikka on avoinna asiakkaille.

Todistus myönnetään henkilölle, joka on suorittanut hyväksyttävästi alkoholilain ja sen valvonnan toimintatapojen tuntemista arvioivan kokeen. 

Toteutus

Taitotalossa anniskelupassikoulutusta on tarjolla sekä lähi- että etätoteutuksina.

Koulutus ja testi Taitotalossa

  • koulutuksen kieli on suomi
  • mahdollista suorittaa anniskelupassitesti suomen- tai englanninkielellä
  • kesto: koulutus + testi klo 9.00-15.30 / pelkkä testi klo 14.15-15.30
  • Mikäli haluat suorittaa testin ruotsiksi tai englanniksi, ilmoita siitä etukäteen terhi.suokas@taitotalo.fi
  • Jos et läpäise testiä ensimmäisellä kerralla, saat uusintatestin alennettuun hintaan, 25€.  Kysy lisää uusintatestistä osoitteesta hans.tikkanen@taitotalo.fi

Koulutus ja testi etänä

  • koulutuksen kieli on suomi
  • mahdollista suorittaa anniskelupassitesti suomeksi
  • kesto: koulutus klo 9.00-12.00 + erikseen sovittava testiaika (testiaika varataan erillisen ajanvarauslinkin kautta)
  • Jos et läpäise verkkotestiä ensimmäisellä kerralla, saat uusintatestin alennettuun hintaan, 45€.  Kysy lisää uusintatestistä osoitteesta hans.tikkanen@taitotalo.fi 

Koulutus ja testi perustuvat Valviran materiaaliin. Materiaali löytyy Valviran kotisivuilta. 
Anniskelupassitestin kannalta oleellinen sisältö on ohjeen 1–3 luvuissa. Anniskeluluvan hakemiseen liittyviä kysymyksiä ei sisällytetä Taitotalon anniskelupassikokeeseen.

Järjestämme myös pelkkiä anniskelupassitestejä verkossa yksilöllisesti toteutettuna. Voit osallistua testiin mistä päin Suomea tahansa ja sopia joustavasti sinulle parhaan testiajan. Ilmoittaudu verkkotestiin tästä linkistä

Jos olet Taitotalon opiskelija, saat anniskelupassin alennettuun hintaan (lähikoulutus+testi 70€, pelkkä testi 32€, uusintatesti 18€). Kerro ilmoittautumislomakkeen "Lisätiedot"-kohdassa, että olet Taitotalon opiskelija.

Otamme vastaan ilmoittautumisia myös alle 14 pv ennen koulutusta/testiä, mutta huomioithan, että lasku tulee olla maksettuna koulutukseen/testiin saapuessa.

Kenelle koulutus sopii?

Anniskelupassilla todistat osaamisesi alkoholilain tuntemisesta. Anniskelupassia tarvitset, jos työskentelet anniskelupaikassa vastaavana hoitajana.