Paperin ja kartongin laatuominaisuudet ja niiden mittaaminen Kurssi

paperianalyysimainos

Tervetuloa kartongin- ja paperin laatuominaisuuksien mittaamisen kurssille!

Mitä on opasiteetti, vaaleus, kiilto, L*a*b*, PPS ja Gurley? WVTR? Entäpä Cobb, Robinson, mottling? Eikä siinä vielä  kaikki! 

Haluatko oppia arvioimaan kartongin ja paperin laatuominaisuuksia tarkasti ja luotettavasti? Etsitkö keinoja parantaa valmistamasi tuotteen laatua? Tule mukaan kurssillemme, jossa opit kaiken tarvitsemasi kartongin ja paperin mittaamisesta ja tulosten tulkinnasta!

 

Koulutuksen sisältö

Sisältö

Kurssilla käydään läpi kartongin ja paperin keskeiset laatuominaisuudet ja niiden mittaaminen. Mitä mitataan, miksi mitataan, millä mitataan, ja mitä mittaustulokset kertovat tuotannosta ja tuotteiden toimivuudesta loppukäytössä? Keskitymme mittausperusteisiin, mittaustapoihin ja tulkintoihin, jotka liittyvät kartonki- ja paperituotteiden laatuominaisuuksien arviointiin. Mitä informaatiota tulokset antavat tuotteen valmistusprosessin toimivuudesta ja valmiin lopputuotteen laadusta?

Kaksipäiväinen kurssi käy läpi runsaan määrän laboratorioissa käytettäviä standardoituja ja standardoimattomia paperin ja kartongin mittausmenetelmiä, ja esittelee laadun ja painatusjäljen arviointiin käytettyjä mittausmenetelmiä ja laitteistoa.

Saat uusia ideoita siitä mitä kaikkea laadussa voi tarkkailla, ja vinkkejä siitä millä tavoin ominaisuuksiin voi vaikuttaa valmistusvaiheessa. Perusominaisuuksien mittaamisen lisäksi käydään myös läpi pitkä lista optisia- ja painatusteknisiä mittauksia; barrier-ominaisuuksien sekä elintarvikekelpoisuuden arviointia, sekä yleisimmät painatusviat ja niiden aiheuttajat.

Testien tarkoitus selitetään ja keskustellaan siitä, miten raaka-aineet ja testattavat suureet korreloivat paperin valmistuksessa tai painatuksessa ja konvertoinnissa.  Saat käsityksen siitä, mitä mittausarvot tarkoittavat ja miten ne korreloivat erilaisten laatuominaisuuksien kanssa. Oli tuotteesi korkealaatuista pakkauskartonkia tai painopaperia, tämä kurssi antaa sinulle lukuisasti tarvittavia työkaluja onnistumiseen.  

Kenelle koulutus sopii?

Kurssi soveltuu laboranteille, laatuvastaaville, tuotepäälliköille, ja tekniselle myynti- ja asiakaspalveluhenkilöstölle.