Kartonkikoneen kuivatusosan hallinta Kurssi

paperikone

Kartonkikoneen suuri energian kuluttaja on höyry. 

Kartonkilinjan kokonaistehokkuutta parantaa kuivatusosan energiatehokas ajaminen. Tämä edellyttää, että tehokas lämmön talteenotto, uusi ilmastointiteknologia, optimoitu ilmastointi, höyrynjakelu ja lauhteenpoisto toimivat optimaalisesti.

Höyryn ja lauhteen ominaisuuksien käytön maksimointi, sekä koneympäristön ilmastoinnin oikeaoppinen hallinta parantaa tuotannon energiataloutta monin tavoin. Kurssin käytyäsi tunnet paperi- ja kartonkikoneen höyry-, lauhde- sekä lämmönsiirtojärjestelmien laitteiston ja niihin liittyvät tärkeimmät säätöparametrit.

 

Koulutuksen sisältö

Käytäntöön perustuvalla kurssillamme keskitytään kartonkikoneen kuivatusosan laitteiston hallintaan. Höyryn ja lauhteen ominaisuudet, huuvan ilmastointi, lämmön talteenotto ja muita käyttöpuolen asioita käydään juurta jaksain läpi alalla toimivien ammattilaisten opastuksella.  

Ohjelmassa mm.

  • Kuivauksen perusteet ja energiatalous
  • Höyryn ja lauhteen ominaisuudet
  • Huuvan ja konesalin ilmastointi ja lämmön talteenotto.
  • Työurvallisuus höyry- ja lauhdetöissä.

 

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksesta hyötyvät

paperi- ja kartonkitehtaiden valmistusprosesseissa työskentelevät esimiehet ja työntekijät, kunnossapidon avainhenkilöt sekä erilaisiin ammatillisiin tutkintoihin valmentautuvat.

 

Tule tapaamaan kollegojasi ja verkostoitumaan alan osaajien kanssa!