Päällystyspastan valmistus ja ajettavuus kartonki- ja paperikoneella Kurssi

Teräasema

Päällystävien koneiden raaka-aineiden oikeaoppinen käsittely ja käyttö vaatii paljon kokemusta

Kaipaatko päällystyspastojen valmistuksen, raaka-aineiden ja ajettavuusominaisuuksien syventävää tietoa?  Mitkä asiat käsittelyssä vaikuttavat raaka-aineiden toimivuuteen, ja minkälaisia sudenkuoppia voidaan välttää kun raaka-aineita käytetään oikein resepteissä?


Kurssilla käymme läpi kartongin ja paperin valmistuksessa käytettyjen päällystyspastojen valmistukseen raaka-aineiden annosteluun ja käyttöön liittyviä asioita  - pastakeittiöstä konekiertoon ja päällystysasemalle.

Koulutuksen sisältö

Mikä tekee tästä kurssista ainutlaatuisen? Kurssi on suunniteltu tarjoamaan käytännön tietoa päällystyspastojen valmistusprosessista. Opit tärkeimmät periaatteet, menetelmät ja tekniikat päällystyspastojen valmistamiseen eri kartonki- ja paperilajeille. Saat myös ymmärrystä erilaisten raaka-aineiden käsittelystä, käytöstä ja niiden vaikutuksesta päällystyspastojen laatuun.

Kurssilla voit syventää tietämystäsi kartongin ja paperin valmistuksen tärkeästä osa-alueesta ja parantaa päällystyspastojen valmistusprosessin tehokkuutta. Olitpa sitten jo alalla työskentelevä ammattilainen tai vasta-alkaja, tämä kurssi tarjoaa sinulle arvokasta tietoa ja taitoja.

Tällä päällystäjille, laatuvastaaville ja T&K-henkilöstölle suunnatulla käytäntöpainotteisella kurssilla käsitellään raaka-aineiden käsittelyn ja pastanvalmistuksen sudenkuoppia, sekä niiden raaka-ainepitoisuuksien vaikutusta pastojen ajettavuuteen sekä päällystetyn tuotteen pintarakenteeseen ja painettavuuteen liittyviä asioita. 

Ohjelmassa

  • pastojen valmistus ja raaka-aineiden käsittelyn sudenkuopat
  • raaka-ainemäärien vaikutus pastojen ajettavuusominaisuuksiin
  • raaka-ainekoostumuksen vaikutus päällysteen rakenteeseen ja pintaominaisuuksiin
  • viskositeetit, vesiretentio - mitkä asiat vaikuttavat, ja millä ne pysyvät hallussa
  • ongelmatilanteet konekierroissa ja päällystysasemilla
  • ajettavuusikkunat eri pastoille
  • osallistujien omat caset

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksesta hyötyvät

päällystäjät, laatuvastaavat ja T&K-henkilöstö