IT-tukihenkilö S2-tuettuna, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto Perustutkinto

ICT-tukihenkilö

Onko tietotekniikka lähellä sydäntäsi? Haluatko toimia tietoteknisissä työtehtävissä, esimerkiksi ICT-tukihenkilönä? Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-osaaja -koulutuksessa saat valmiudet toimia monipuolisissa tietoteknisissä tehtävissä ja kyberturvallisuusosaamisen periaatteet.

 

Kenelle tutkinto sopii?

Hae koulutukseen ja suorita maahanmuuttajille tarkoitettu tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto S2-tuettuna. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia monipuolisesti erilaisissa tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä.

Hakijalla tulee olla kiinnostusta tietoteknisten laitteiden ja palvelimien asennuksesta ja ylläpidosta. Hakijoita on paljon ja valituksi tulemista edesauttaa alan harrastuneisuus sekä se, että tietotekninen perusosaaminen on kunnossa. Toimintaympäristöt ovat osin englanninkielisiä. Opetus tapahtuu suomen kielellä.

Hakijoilta edellytetään englannin kielen taitoa ja vähintään B1.1-tasoista suomen kielen taitoa.

Opiskelijavalintaan vaikuttavat kaikki seuraavat:

1. Koulutushakemuksesi perusteluineen

2. Koulutuksen hakuun liittyy ennakkokysely ja lyhyt videoesittely (1-2 minuuttia riittää), jossa kerrot itsestäsi ja miksi haet koulutukseen. Ohjeistus näiden tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen.

3. Osallistuminen suomen kielen kartoitustestiin viikolla ?(päivitetään uuden haun käynnistyessä).

 Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että edellä mainitut edellytykset täyttyvät.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

  • Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
  • Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Lue lisää oppisopimuksesta.
  • Koulutussopimus solmitaan tutkinnon osittain, harjoitteluajalta ei makseta palkkaa. Työhön käytettävä tuntimäärä sovitaan yksilöllisesti. Mikäli hakija on työtön, voi hän tiedustella TE-keskuksesta opintojen suorittamista työttömyysetuutta menettämättä. Lue lisää koulutussopimuksesta.

Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppikirjansa itse. Omaehtoinen aikuiskoulutus kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Oppisopimuskoulutukseen on myös jatkuva haku.

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita