Edistyneen data-analytiikan osaaja, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon osa Työvoimakoulutus

kuva datan käsittelystä

Koulutuksen tavoitteena on tarjota opiskelijalle datan käsittelyn, koneoppimisen ja tekoälyn perusteet, jotta hän voi jatkossa toimia vastaavissa tehtävissä. Koska dataa hyödynnetään osana muuta ohjelmistokehitystä, ovat tietokannat, jatkuva integraatio, pilvipalvelut sekä ketterät menetelmät olennainen osa kokonaisuutta.

 Seuraava työvoimatoteutus on syksyllä 2024. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutuksen kohderyhmää ovat työttömät, työttömyysuhanalaiset, henkilöt, joiden työsuhde on päättymässä ja vastavalmistuneet. Hakijalla tulee olla soveltuvaa taustaa ja kokemusta joko työkokemuksen, koulutuksen tai harrastuksen myötä.  Koulutukseen valittavilla henkilöillä tulee olla jonkin verran olemassa olevaa kokemusta ohjelmoinnista, ohjelmallisesta ajattelusta, datan analysoinnista, käsittelystä ja/tai tilastomatematiikasta.

Koulutus tarjoaa kohderyhmälle hyödyllistä, työmarkkinoilla kysyttyä osaamista ja tietoa edistämään omaa työllistymistä.

Koulutukseen haetaan henkilöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan ja motivoituneita kehittämään osaamistaan. Ratkaisukeskeinen työote ja analyyttinen ajattelu, halu kommunikoida asiakkaan ja oman tiimin kanssa sekä halu olla perillä uusimmista teknologioista ovat perusedellytyksiä tiedonkäsittelyn ja koneoppimisen parissa toimimiselle.  Sujuva suomen- ja englannin kielen hallinta ovat työssä menestymisen edellytykset. Koulutus järjestetään suomen kielellä.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Työvoimakoulutus.

Logot

TE-palvelut logo

Inspiroidu

Uutinen
Ihmisälyisen Paalin mukaan tällä hetkellä käytävä tekoälykeskustelu on osin naiivia. Hänen mukaansa keskustelun ei pitäisi pysähtyä siihen, että onko esimerkiksi tekstin tuottaminen tehokkaampaa tekoälyllä. On kapeakatseista keskittyä vain siihen, millaisia kuvia tai tekstejä tekoäly pystyy luomaan, kun generatiivinen tekoäly tulee muuttamaan paljon muutakin.
Generatiivinen AI vapauttaa leikilliseen oppimiseen ja monipuolistaa työelämän
Blogi
Olemme Taitotalossa kehittäneet Digiopettaja-koulutuskokonaisuuden, joka keskittyy monipuolisten digitaalisten välineiden hyödyntämiseen opetuskäytössä. Vaikka suurin harppaus tällä saralla tehtiin etäopetusaikana, ei jatkuvaa kehittymistä kannata unohtaa. Monia etäopetuksesta tuttuja asioita ja sovelluksia voi hyödyntää myös lähiopetuksessa.  
Blogi Saija Sinisalo
Lue lisää artikkeleita