Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon ammattitutkinto, oppisopimus Ammattitutkinto

Klinikkaeläinhoitaja kahden koiranpennun kanssa

Klinikkaeläinhoitaja on eläinten terveydenhuollon ja sairaanhoidon ammattilainen. Klinikkaeläinhoitaja on todellinen moniosaaja, jonka työtehtäviin kuuluvat monipuoliset työtehtävät asiakaspalvelusta välinehuoltoon  ja anestesiavalvonnasta röntgeniin. 

Eläintenhoidon ammattitutkinto klinikkaeläinhoitamisen osaamisalalta pätevöittää sinut klinikkaeläinhoitajan tehtäviin. Klinikkaeläinhoitajat työskentelevät eläinsairaaloissa ja  eläinklinikoilla tavallisimmin pieneläinten sairaanhoidon tehtävissä. Klinikkaeläinhoitajan työtehtäviin kuuluvat esim. monipuolinen asiakaspalvelu, leikkaussali-, röntgen- ja laboratoriotyöskentely sekä aseptiikasta ja puhtaudesta huolehtiminen. 

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus soveltuu aikuiselle, jolla on motivaatio ja tahtotila klinikkaeläinhoitajan vaativiin  työtehtäviin sekä opiskeluun klinikkatyön ohessa. Työssä tarvitaan hyvä terveys ja vaativiin asiakaspalvelutilanteisiin riittävä suomenkielen taito (B2). Alan työtehtävissä huomioon otettavia terveydellisiä asioita  ovat mm. allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa opiskelijalla täytyy olla työpaikka eläinklinikalla tai vastaavassa työympäristössä. Huomioi, että et voi tulla hyväksytyksi koulutukseen, jos sinulla ei ole oppisopimustyöpaikkaa ennen hakeutumista.

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena.

Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Oppisopimuskoulutuksessa (eläintenhoidon ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen osaamisala) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–2 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”

Silloin, kun oppisopimustoimistona toimii joku muu kuin Taitotalo, ei opiskelijoilta peritä opiskelumaksua.

Inspiroidu

Uutinen
Rosa Hakala työskentelee pääsääntöisesti samoissa vuoroissa yhdessä oppisopimusopiskelijan kanssa, haastaa ja ohjaa. Hän osaa antaa opiskelijalle tilaa kehittyä erilaisissa työtehtävissä. Rosan ohjattavat ovat loistaneet näytöissä poikkeuksellisen taitavina. Hän jakaa esimerkillisesti omaa tietotaitoaan. 
Lue lisää artikkeleita