Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen, osatutkinto Erikoisammattitutkinto

työ_ja_kilpailu

Oletko jo eläintenkouluttamisen erikoisammattitutkinnon suorittanut ja haet täydennystä ammattitaitoosi? Työ- tai kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen osatutkinto on tarkoitettu eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon suorittaneille, eläintenkouluttajan tehtävissä toimiville osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen. 

Tervetuloa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon etäinfoon kuulemaan lisää osatutkinnosta ja sen suorittamisesta:


7.3.2024 torstaina klo 13-14 Liity etäinfoon tästä


Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa! 

 

Kenelle tutkinto sopii?

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon, eläintenkouluttamisen osaamisalan suorittaneille tai vastaavan koulutuksen suorittaneille, eläintenkouluttajan tehtävissä toimiville osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen.   

Valintaperusteet  

  • Vähintään 5 vuoden työkokemus eläintenkouluttajana.  
  • Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläintenkouluttamisen osaamisala. 
  • Tutkinnon perusteissa vaadittavan ammattitaidon osoittamiseen soveltuva työpaikka.  

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan osatutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. 

Jos koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja.   

Oppisopimusopiskelijalle nimetään työpaikalla työpaikkaohjaaja työelämässä oppimisen tueksi. Yrittäjäopiskelijoilla toimii oppimisen tukena mentoriyrittäjä.  

Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.  

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Omaehtoinen tai oppisopimuskoulutus.

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi- ja koulutussopimuksissa (eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläintenkouluttamisen osaamisala) osatutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 100 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–2 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”

Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta.
Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita