Eläintenhoitajapäivät 2024 Seminaari

Koiranpentu hoidettavana

Eläintenhoitajapäivät kokoaa tuttuun tapaan eläintenhoitajat yhteen päivittämään osaamistaan. Näyttelylle on varattu aiempaa enemmän aikaa ja aiheet poimittu meille tulleiden toiveiden joukosta. Tänä vuonna molempina päivinä myös pienluento tarjolla.

Eläintenhoitajapäivien ohjelma

Perjantain ohjelma on kello 8.00-16.15. Tarjolla aamukahvit ja näyttelyyn tutustuminen 8.00-9.00, varsinainen ohjelma alkaa kello 9.00. 

Lauantain ohjelma on 8.00-16.15. Tarjolla aamukahvit ja näyttelyyn tutustuminen 8.00-9.00, varsinainen ohjelma alkaa kello 9.00.

Molempien päivien ohjelmaan sisältyy aamukahvit, lounas ja iltapäiväkahvit sekä näyttelyyn tutustuminen.

Koulutuksen sisältö

Eläintenhoitajapäivien ohjelma:

Perjantain 17.5.2024 teemat

  • Luento
    Tähystysleikkaukset pehmytosakirurgiassa – Kurkkaa sinne kameralla

      Suvi Heinola, eläinlääkäri

  • Pienluento 
    Hyvinvoiva klinikkaeläinhoitaja- Vuorovaikutuksesta tasapainoa työhön 

      Heljä Sjöblom, pieneläinhoitaja, kasvatustieteiden maisteri

Lauantain 18.5.2024 teemat

  • Luento
    Eläinlääkärikäynnin aiheuttaman stressin vähentäminen koirilla

     Tiina Seikkula, eläinlääkäri, eläintenkouluttaja

     Kia Punta, klinikkaeläinhoitaja, eläintenkouluttaja

  • Pienluento TÄYNNÄ
    Kissojen ja koirien elvytys eläinklinikalla

      Kati Hummelin, klinikkaeläinhoitaja, sairaanhoitaja

 

Luennot pidetään kongressikeskuksen auditoriossa ja ne ovat suuremmalle kuulijakunnalle. Pienluennot ovat erillisessä tilassa ja ovat käytännönläheisempiä pienryhmäluentoja. Molempien päivien pienluentoihin on rajattu osallistujamäärä. Eläintenhoitajapäivät järjestetään Taitotalossa Pitäjänmäellä.

Molempien päivien pienluentoihin on rajoitettu määrä paikkoja. 

Lauantain pienluneto on täynnä. Siitä tulossa toisinto syksyllä. Siihen ilmoitautuminen avautuu myöhemmin.

Pidemsimme aikaisen ilmoittautujan hinnan voimassaoloa, Haluamme huomioida klinikka-alanhaastavat ajat. Earlybird hinnat ovat voimassa koko ilmoittattumisen ajan 5.5.2024 asti.  

Yksi päivä 210€ 

Kaksi päivää 310€ 

Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita itsellesi mieluisan ohjelmakokonaisuuden Eläintenhoitajapäiville luennoista ja pienluennoista. Tarkistathan ilmoittautumisessa, että olet ilmoittautumassa varmasti oikeaan ohjelmakokonaisuuteen.

Normaalihinnat

  • Yhden päivän osallistuminen 250€ 
  • Kahden päivän osallistuminen 350€ 

Hintaan sisältyy sähköiset materiaalit sekä tarjoilut. Hintoihin lisätään alv. 24 %.

 

Luentojen ja pienluentojen esittelyt

 

Perjantain 17.5.2024 

  • Luento
    Tähystysleikkaukset pehmytosakirurgiassa – Kurkkaa sinne kameralla

    Luentopäivä käsittelee tähystysleikkausten nykyhetkeä perusleikkauksista vaativampiin tähystysleikkauksiin. Mitä kaikkea voidaan tehdä mini-invasiivisesti ja milloin se on potilaalle perusteltu vaihtoehto. Mitä oppeja tähystyskirurgia on tuonut perinteisiin leikkauksiin? Mikä on hoitajan rooli vatsaontelon tähystyskirurgiassa? Tähystysleikkausten edut ja haitat.

  • Pienluento
    Hyvinvoiva klinikkaeläinhoitaja- Vuorovaikutuksesta tasapainoa työhön 

    Hyvinvoiva klinikkaeläinhoitaja luennolla käymme läpi niin teoriaa kuin käytännön keinoja vaikuttaa hyvinvointiin ja vuorovaikutukseen klinikkatyössä. Lähdemme liikkeelle siitä, mitä jokainen voi tehdä hyvinvointinsa tukemiseksi; miten tukea resilenssia ja hallita työkuormaa. Toinen keskeinen teema on onnistuneen vuorovaikutuksen luominen. Vuorovaikutustilanteet ovat alttiita häiriöille, jokainen voi tukea onnistuneen ja toimivan vuorovaikutustilanteen luomista ja ylläpitämistä.

    Päivän aikana keräämme työkalupakkia, josta on hyötyä niin omaan hyvinvointiin kuin klinikan työn kehittämiseen.Heljä suosittelee luentopäivää etenkin heille, joiden sydäntä lähellä on niin oman kuin työyhteisön hyvinvoinnin ja onnistumisten tukeminen ja kehittäminen vuorovaikutusta parantamalla.

 

Lauantain 18.5.2024 

  • Luento
    Eläinlääkärikäynnin aiheuttaman stressin vähentäminen koirilla

    Luennolla syvennytään tarkemmin miten eläinlääkärikäynnistä voi tehdä helpomman kokemuksen eläimelle ja miten siihen voi vaikuttaa hoitohenkilökunta. Millaisilla valinnoilla ja huomioilla kokemuksesta saa positiivisemman eläimen näkökulmasta ja mitä voi tehdä, kun eläin on pelokas. Luennolla tulee käytännön vinkkejä käsittelyyn ja harjoituksiin helpottamaan eläinlääkäripelkoa, sekä ajatuksia miten omaa toimintaa hoitajana voi tarkastella ja luoda mahdollisimman hyvät lähtökohdat potilaalle hoitotoimenpiteissä. Pienillä asioilla voi olla suuri merkitys ja näitä pystyy pienelläkin panoksella tehdä kaikki. 

  • Pienluento TÄYNNÄ
    Kissojen ja koirien elvytys eläinklinikalla

    Koirien ja kissojen elvytyskoulutus, joka sisältää perus- ja hoitoelvytyksen teoriaa ja käytännön harjoituksia. Koulutuksen pääpaino on hoitoelvytyksen toteuttamisessa: Painantaelvytys, ventilaatio, monitorointi ja lääkehoito. Lisäksi käsitellään elvytyksen ennaltaehkäisyä, elvytystä tiimityönä ja elvytyspisteen varustelua. Koulutus antaa hyvät valmiudet toimia elvytystilanteessa ja kehittää oman klinikan elvytystoimintaa. Koulutus perustuu kansainväliseen pieneläinten RECOVER-elvytysprotokollaan. Kati suosittelee elvytyskoulutusta kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta etenkin anestesioiden ja akuuttipotilaiden kanssa työskenteleville hoitajille

 

Luennoitsijoiden esittelyt

Suvi Heinola

Perjantain luennon pitäjä Eläinlääkäri Suvi Heinola työskentelee Jyväskylässä AlmaVet klinikalla. Suvi on ollut uranuurtajana suomessa tähystysleikkauksissa tehden leikkauksia systemaattisesti jo vuodesta 2009. Oppia aiheeseen Suvi haki mm. Yhdysvalloista. 

Puolisonsa eläinlääkäri Teppo Heinolan kanssa he ovat yhdessä kouluttaneet laajasti suomalaisia eläinlääkäreitä aiheeseen vuodesta 2011 ja heidät on myös palkittu vuoden eläinlääkäreiksi 2021. Suvia luonnehditaan työssään lämminhenkiseksi ja välittäväksi eläinlääkäriksi. 

Heljä Sjöblom

Perjantain pienluennon kouluttajana toimii kokenut eläintenhoidon kouluttaja Heljä Sjöblom. Hänellä on taustallaan pieneläinhoitajan koulutus, työura ohjaustehtävissä eläinalalla sekä pedagoginen pätevyys. 

Heljä on myös kasvatustieteiden maisteri ja hän omaa intohimoisen kiinnostuksen ohjaamiseen ja ihmisten tukemiseen kohti vahvuuksiensa löytämistä ja käyttämistä. Heljä onkin lisäkouluttautunut aktiivisesti näiden aiheiden parissa. 

Tiina Seikkula

Lauantain luennon pitäjä Tiina on saanut eläinlääkäriluvat vuonna 2008 ja valmistunut Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta 2010. Monipuolisen osaamisen perusta on rakentunut kunnaneläinlääkärin sijaisuuksissa ja pieneläinklinikoilla ja eläinsairaaloissa töitä tehden. Uransa aikana Tiina on tehnyt paljon päivystyksiä sekä kunnallisella puolella että useissa eri eläinsairaaloissa. Keväällä 2023 Tiina toteutti suuren haaveensa ja perusti oman pieneläinklinikan Pohjois-Espooseen. Eläinklinikka Tsempissä paneudutaan erityisesti eläinten kokeman eläinlääkärikäynnin aiheuttaman stressin vähentämiseen ja eläinten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tiinan erityisiä ammatillisia mielenkiinnonkohteita ovat akuuttihoito ja pehmytosakirurgia, sekä eläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. 

Eläinlääkäriopintojen lisäksi Tiina on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon vuonna 2022. Tällä hetkellä Tiina suorittaa eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa  Taitotalossa. Lisäksi Tiina on lisäkouluttautunut eläinten käyttäytymispuolella suorittaen mm. Fear Free sertifikaatin, Illis abc:n kursseja sekä osallistunut useisiin käyttäytymiseläinlääketieteen koulutuksiin. 

Kia Punta

Lauantain luennon toisena kouluttaja on Kia. Aiemmalta ammatiltani klinikkaeläinhoitaja ja nykyisin päätoiminen yrittäjä eläintenkouluttajana. Ehdin tehdä liki 10 vuotta töitä eri klinikoilla, kunnes käyttäytyminen ja sitä myötä kouluttaminen vei minut mukanaan. Klinikkaeläinhoitajana koin aina tärkeänä arvona itselleni eläimen käsittelyn ja kokemuksen. Pyrin työssäni aina helpottamaan eläimen henkistä kokemusta mahdollisimman paljon. Tämä tuntui kuitenkin välillä hyvin raskaalta, sillä hoitajan kädet on välillä hyvin sidotut, eikä tietenkään aina vain pysty tehdä niin kuin haluaisi. Kuitenkin monilla pienillä asioilla voidaan tilannetta helpottaa potilaalle paljon!  

 Työskentelin eläinsairaala Aistissa ja aloitin siellä David Applebyn tulkkina, kun hän vuonna 2016 aloitti ottamaan käytöspotilaita vastaan. Davidin tulkkina kipinä kouluttajaksi syttyi lopullisesti. Olin harrastunut ja kilpaillut vuosia omien koirien kanssa, sekä käynyt paljon eri koulutuksissa asiakkaana, mutta päästessäni näkemään käytösspesialistin työtä, ei paluuta enää ollut. 

 2017 päätin, ettei koskaan ole hyvä hetki, joten hain opiskelemaan eläintenkouluttajan ammattitutkintoon ja sille tielle jäin. Oman yritykseni Karvoihin Katsomatta olen perustanut vuonna 2018. Toimin ensimmäiset vuodet osa-aikaisena, kunnes 2021 hyppäsin täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Olen tällä hetkellä vanhempainvapaalla ja teen satunnaisia asiakaskäyntejä. Tarkoituksena on palata 2025 elokuusta taas täysipäiväiseksi.  

Tämän luennon myötä tavoitteenani on tarjota helppoja, käytännönläheisiä vinkkejä klinikalla työskenteleville hoitajille, sekä avata ajatusta potilaan näkökulmasta hoitotoimenpiteistä. Miten voin auttaa potilasta käynnin aikana? Millaiset asiat vaikuttaa potilaan kokemukseen klinikkakäynnistä? Entä, mitä itse voin tehdä erilailla, jotta potilaalle jäisi käynnistä mahdollisimman positiivinen kokemus? 

Kati Hummelin

Lauantain pienluennon kouluttaja Kati on klinikkaeläinhoitaja ja sairaanhoitaja, joka on tehnyt pitkän uran pieneläinten akuutti- ja tehohoitotyössä mm. Espoon Eläinsairaalassa ja Eläinsairaala Evidensia Tammistossa. Työnkuvaan kuului kliininen hoitajatyö, opetus ja lähiesimiestehtävät. Taitotalossa Kati kouluttaa eläintenhoitajaopiskelijoita niin ammattitutkinto- kuin erikoisammattitutkintotasolla aiheina mm. ensiapu, perioperatiivinen hoitotyö, eläinklinikan akuutti- ja tehohoidossa toimiminen. 

Kati kouluttautuu aktiivisesti ammattitaitonsa ylläpitämiseksi, mm. kansainvälisissä tehohoitokongresseissa. Kati on suorittanut RECOVER-elvytyskoulutuksen Rescuer-tasolle saakka ja hän on elvytyskouluttanut klinikkahenkilökuntaa usean vuoden ajan ympäri Suomen.  

 

 

Kenelle koulutus sopii?

Eläintenhoitajapäivät on tarkoitettu alan ammattilaisille, erityisesti klinikkaeläinhoitajan tehtävissä työskenteleville. Molempien päivien pienluentoihin on rajoitettu osallistujamäärä.