Eläintenkouluttaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto Erikoisammattitutkinto

erilaisia työpolkuja

Tarvitsetko syventävää osaamista eläintenkouluttajan työhösi, esimerkiksi eläinten hyvinvoinnin arviointiin tai käyttäytymisen analysointiin? Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläintenkouluttamisen osaamisala on tarkoitettu eläintenhoitajan/-hoidon ammattitutkinnon suorittaneille, eläintenkouluttajan tehtävissä toimiville osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen. 

 

Kenelle tutkinto sopii?

Tervetuloa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon etäinfoon kuulemaan lisää tutkinnosta ja sen suorittamisesta 

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa!  

Koulutus soveltuu eläintenhoitajan/eläintenhoidon ammattitutkinnon osaamisalana eläintenkouluttaminen suorittaneille (tai vastaava), joilla on eläintenkouluttajana toimimisesta työkokemusta.   

Opiskelijavalintojen valintaperusteet:   

  • Eläintenhoitajan tai eläintenhoidon ammattitutkinto tai vastaava koulutus ja/tai taidot 
  • Riittävä alan työkokemus, millä tarkoitetaan n. viiden vuoden alan työkokemusta  
  • Riittävän monipuolinen, tutkintoon soveltuva työelämässä oppimisen ympäristö 
  • Riittävä vieraan kielen osaaminen lähdemateriaalin hyödyntämiseksi (yleensä englanti) ja suomen kielen taito B2 
  • Opiskeluvalmiudet, motivaatio ja elämäntilanteen sopivuus opintoihin 
  • Hakemuksesta, kartoituksesta ja haastattelusta saatava yhteispistemäärä 

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Koska koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja.   

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa opiskelijalla täytyy olla valmiina eläinalan työpaikka. Oppisopimusopiskelijalle nimetään työpaikalla työpaikkaohjaaja työelämässä oppimisen tueksi. Yrittäjäopiskelijoilla toimii oppimisen tukena mentoriyrittäjä.  

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Omaehtoinen tai oppisopimuskoulutus.

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi- ja koulutussopimuksissa (eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläintenkouluttamisen osaamisala) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–2 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”

Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta.
Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita