Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinavusteiset palvelut, osatutkinto Ammattitutkinto

Koulutettu koira auttaa vanhempaa naista pitämään vakautta

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen -osatutkinto antaa sinulle valmiudet toimia valitsemasi eläinlajin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja kouluttamisen asiantuntijana eläinavusteisissa palveluissa.

Tämän osatutkinnon suoritettuasi osaat toimia eläinten hyvinvoinnin ja koulutuksen asiantuntijana eläinavusteisissa palveluissa. Osaat valita eläinavusteiseen palveluun soveltuvat eläimet, kouluttaa ne eläinavusteiseen palveluun sekä käyttää näitä apuna toiminnassasi tai avustaessasi eläinavusteisessa terapiassa. Tutkinnon osan suoritettuasi osaat toimia työturvallisesti ja kaikkien osapuolien hyvinvoinnista huolehtien, sekä ymmärrät eläinavusteisten palveluiden periaatteet.

Kenelle tutkinto sopii?

Ammatinkuvan tuntemus ja motivaatio oman osaamisen kehittämiseen ovat edellytyksenä tämän tutkinnon osan opintoihin. Eläintenhoitajan työssä vaaditaan hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomen kielen taito (taso B2).  

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja osatutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden.  

Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osan suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. 

Opinnot voi suorittaa omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksella, jolloin tulee olla alan työpaikka tai oma alan yritys sekä näissä vähintään 25 viikkotyötuntia. Omaehtoisilla opiskelijoilla tulee olla työharjoittelupaikka. Opiskelija hankkii itse työssäoppimispaikan. 

Osatutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, jos osaamista alalta on riittävästi. 

Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. Hakeutujalla tulee olla eläinavusteisen palvelualan työ- tai harjoittelupaikka.  

Tutkinnon suorittaminen

Koulutusmuoto

Osatutkinnon opiskelijamaksu 100 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksu suoritetaan opintojen alkaessa.

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta täältä.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

  • Helsinki

Eläintenhoidon ammattitutkinto, Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen 12.2.2025

  • Paikka: Taitotalo, Valimo, Valimotie 8, 00380 HELSINKI
  • Ajankohta: 12.2.–31.8.2025
  • Hakeudu viimeistään: 13.10.2024
  • Kesto: n. 7 kuukautta
  • Opiskelijamaksu: 100 € Veroton koulutuspalvelu
Lue lisää ja hakeudu koulutukseen Eläintenhoidon ammattitutkinto, Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen 12.2.2025

Inspiroidu

Lue lisää artikkeleita