Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen turvallisuusalan tehtäviin esimerkiksi vartijaksi, järjestyksenvalvojaksi tai aulapalveluhenkilöksi. Koulutuksen suoritettuaan opiskelijalla on vartijan- ja järjestyksenvalvojan koulutus sekä kaasusumutin ja teleskooppipatukkakoulutus.
Kenelle tutkinto sopii?
Koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa. Ohjelma on suunnattu alueen työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joiden asiakkuus TE-toimistossa/kuntakokeilussa on voimassa. Koulutus on osallistujalle maksuton ja ohjelman ajalta on mahdollista saada työttömyysetuutta ja kulukorvausta.
Hakijalta edellytetään oma-aloitteisuutta, täsmällisyyttä ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Lisäksi hakijan tulee turvallisuusalan tehtäviin soveltuva eli rehellinen ja luotettava ja hänellä tulee olla nuhteeton tausta. Koulutukseen valittavalla tulee olla hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B2.1 tai vastaava taso).
Sisältö rakentuu opiskelijan henkilökohtaisten ammatillisten kehittymistavoitteiden ja työssäoppimispaikan työtehtävien perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koulutuksen aikana.
Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa opiskelijan lähtötasosta ja henkilökohtaisista valmiuksista riippuen 2-3 valinnaista tutkinnon osaa turvallisuusalan ja/tai liiketoiminnan ammattitutkinnosta. Suoritettavat tutkinnon osat kartoitetaan henkilökohtaistamisprosessin aikana koulutuksen aloituskeskusteluissa. Mahdollisia tutkinnon osia ovat mm. Vartijan koulutus (25 osp), Tilannehallinta (25 osp), Toiminta eri vartiointimuodoissa (25 osp) sekä Aula- ja monipalvelut (60 osp). Tutkinnon osien lisäksi koulutus sisältää järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen sekä lakisääteisen vartijan koulutuksen, jonka jälkeen opiskelija voi hakea vartijaksi hyväksyntää poliisilta.
TOTEUTUS
Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa.
Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähiopetus sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan opiskelijan itsensä hankkimassa harjoittelupaikassa. Harjoittelupaikka etsitään koulutuksena aikana. Tietopuolinen koulutus toteutetaan Taitotalossa viikoilla 46-48/2024, 3-4/2025. Työssäoppiminen toteutetaan viikoilla 49/2024-2/2025 ja 5-7/2025. Tutkinnon osien näyttöjen arviointi toteutetaan viikolla 8/2025 ja koulutuksen päätöstilaisuus on 21.2.2025. Opiskelu on kokopäiväistä ja työelämälähtöistä.
Ryhmän koko: 20 opiskelijaa.
Tutkinnon suorittaminen
Noin 3 kuukautta
Lähiopiskelu
KOULUTUSPAIKKA
Taitotalo, Valimotie 8 Helsinki, PL 151, 00381 Helsinki.
HAKEMINEN
Hae koulutukseen 22.10.2024 mennessä täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa:
www.tyomarkkinatori.fi -> henkilöasiakkaat->haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 722729 tai koulutuksen nimi) ->klikkaa "Näytä ilmoitukset" (sivun alareunassa)->klikkaa koulutusta, johon olet hakemassa->Hae tähän koulutukseen.
· Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
· Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankki- tunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE- toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai kuntakokeiluun hakuaikana.
· Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi -> koulutushakemus.
HAKU PÄÄTTYY 22.10.2024
Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.
PERUUTUSEHDOT
Koulutuksen toteutuminen edellyttää riittävää määrää soveltuvia hakijoita.
LISÄTIETOJA
Yhteydenotot sähköpostitse
Kari Lahtinen
Vastuukouluttaja
kari.lahtinen@taitotalo.fi
Asiakaspalvelu
(ma-pe klo 8-16)
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@taitotalo.fi
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Koulutusmuoto
Työvoimakoulutus