Hyppää pääsisältöön
Marianne Virta Taitostoori

Helsinkiläinen Marianne Virta hakeutui sattuman kaupalla itselleen tuntemattomalle puhtausalalle. Hän innostui koulutuksesta ja on nyt suorittanut Laitoshuoltajan ammattitutkinnon.

– Olen aina aiemmin tehnyt toimistotyötä. Edellisessä pitkäaikaisessa työssäni toimin yhdistyksen talousassistenttina kirjanpito-osastolla, mutta yt-neuvottelujen myötä menetin työpaikkani. Se oli oikeastaan ponnahduslauta puhtausalan koulutukseen.

Marianne oli jo pidemmän ajan miettinyt alan vaihdosta ja jotain siivousalaan liittyen, mutta ei osannut määritellä, mitä se olisi.

– Aloin seurata työvoimapoliittisia koulutuksia TE-palvelujen sivuilta, ja sieltä bongasinkin Amiedun puhtausalan koulutuksen. Harrastan aktiivisesti liikuntaa, ja mielessäni oli, että haluan liikkuvan ja ihmisten kanssa tekemisissä olevan työn. Kun tutustuin puhtausalan koulutukseen enemmän, ajattelin heti, että tätä haluan kokeilla.

Uusi ala, josta olen erittäin ylpeä

– Opiskelujen aloitus tuntui hienolta. Olen löytänyt itselleni kokonaan uuden alan, josta olen erittäin ylpeä. Edellisestä opiskelustani on jo tovi. Olen alun perin opiskellut merkonomiksi, pääaineena tietohallinto. Tämän uuden opiskelun myötä olen myös huomannut, että oppimisen eteen saa kyllä tehdä enemmän töitä. Ehkä tämä on myös ikäkysymys. Moni asia etenee hitaammassa tahdissa kuin ennen.

Siitä huolimatta Mariannen mielestä opiskelu voisi olla vieläkin intensiivisempää.

– Oppilaille voisi järjestää enemmän kokeita. Siinä tulisi samalla mitattua myös itseään, onko oppi mennyt perille ja lisäksi itsenäinen lukeminen lisääntyisi. Erityisplussana on kyllä ollut hyvät ja innostavat kouluttajat.

Työssäoppiminen mielenkiintoista ja jännittävää

Mariannen mukaan työssäoppiminen on ollut mielenkiintoista ja jännittävää. On ollut innostavaa päästä tekemään erilaisia asioita ja saada uusia ystäviä. Hienoa on ollut myös se, kun on saanut toteuttaa työpaikalla koulussa oppimaansa tietoa.

– Olen saanut työntekijöiltä hyviä vinkkejä, joita voin soveltaa omaan työskentelyyni. He ovat myös ottaneet vastaan uusia oppeja minulta.

Tutkintosuoritukset tulivat Mariannelle yllätyksenä. Niiden eteen on joutunut tekemään paljon töitä, koska puhtausala on uusi.

Työpaikan saamisen suhteen Marianne oli positiivisella mielellä, ja hän työllistyikin työssäoppimispaikkaansa HUS Tukipalveluihin.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin ylpeä, innostunut ja ilahtunut saamastani uudesta puhtausalan ammatista.

– Tämän seurauksena pääsen kääntämään elämässäni uuden sivun tulevia työpäiviäni varten.

 

Tutustu puhtaus- ja kotityötpalvelut koulutuksiin »

 

Amiedu ja AEL yhdistyivät 1.1.2020 Taitotaloksi. Tämä opiskelijatarina julkaistiin Amiedun nimissä ennen yhdistymistä.

Kysy lisää.

Virve Gabrielsson
Virve Gabrielsson
kouluttaja
050 470 4962