Hyppää pääsisältöön
Hannu Vappula Taitostoori

Turvallisuusalan eri sektoreilla toimiva yrittäjä Hannu Vappula päivitti turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintonsa tutkinnon perusteiden muututtua.

Hannu suoritti sekä vartijan ammattitutkinnon että turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon joustavasti Amiedun kautta.

Hannu toimii oman yrityksensä Total Sec Oy:n toimitusjohtajana. Total Sec Oy on vuonna 2004 perustettu turvallisuusalan asiantuntijayritys. Kun laki yksityisistä turvallisuuspalveluista muuttui, tuli myös oman tutkinnon päivittäminen ajankohtaiseksi. Tavoitteena oli paitsi tutkinnon, myös muuttuneiden lainsäädäntöön liittyvien asioiden päivittäminen.

– Koen, että tavoitteeni toteutuivat hyvin. Tutkinnossa käytiin läpi monipuolisesti erilaisia sisältöjä, jotka toivat myös omaan työhöni uusia näkökulmia.

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnossa osoitetaan työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattitaitoa, joka on ammattitutkintoa syvällisempää ammatin hallintaa tai monialaista osaamista. Tutkinnon suorittaneella henkilöllä on valmiudet hakeutua turvallisuuspainotteisiin esimies- tai asiantuntijatehtäviin sekä toimia vastaavana hoitajana turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan palveluksessa.

Molempien tutkintojen opiskelu Amiedulla oli mieleistä, ja erityisesti keskustelutuokiot oman opinnonohjaajan kanssa olivat hyvin antoisia. Kiitosta saa myös joustava tutkinnon suorittaminen.

– Aikataulut saatiin sopimaan hyvin yhteen, jopa tällaisen kiireisen liikemiehen kanssa, Hannu kiittelee.

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon koulutussisällöissä käytiin läpi muun muassa turvallisuuslainsäädäntöä, turvallisuussuunnittelua ja turvallisuusalan elinkeinon harjoittamista. Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoa suorittaessaan opiskelija kerää tarvittavan dokumentaation osaamisensa osoittamiseksi, ja osaaminen arvioidaan näytöillä opettajan ja työelämäarvioijan toimesta. Hannun tarvitsi toteuttaa turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto ainoastaan näytöillä, sillä hänellä oli työnsä kautta jo kaikki tarvittava ammattitaito hallussa.

– Onhan siitä aina hyötyä, kun osaaminen on todistettu ihan paperille asti, Hannu toteaa.

Hannu suosittelee osaamisen kehittämistä muillekin.

– Itsensä kehittäminen on aina hyväksi, ja opiskelusta saattaa saada jo olemassa olevaan työ- tai liiketoimintaan uusia ideoita ja näkökantoja.

– On myös tärkeää tulla niin sanotusti omasta boksista ulos ja avartaa näkemyksiä. Se olisi varmasti jokaiselle hyväksi.

 

Amiedu ja AEL yhdistyivät 1.1.2020 Taitotaloksi. Tämä opiskelijatarina julkaistiin Amiedun nimissä ennen yhdistymistä.

Kysy lisää.