Hyppää pääsisältöön
Artikkelin kansikuva. Minna Pohjola hymyilee kasan vasta painettuja Esihenkilön pelikirjoja vieressä.

Kaikki Taitotalon esihenkilöt osallistuivat esihenkilövalmennukseen keväällä 2022.

Taitotalon henkilöstöjohtajan Minna Pohjolan mielestä keskustelut valmennuksessa olivat niin hyviä ja hyödyllisiä, että hän halusi koota ne yhteen. Näin syntyi Taitotalon oma Esihenkilön pelikirja.

– Kirja syntyi hyvistä keskusteluista esihenkilöiden kanssa sekä yhteisestä arkityöstämme henkilöstöjohtamisen parissa, Pohjola sanoo.

Esihenkilön pelikirja on kovakantinen ja visuaalisesti näyttävä. Se jaetaan kaikille Taitotalon johtamisroolissa toimiville. Kirjan aiheita ovat muun muassa esihenkilön erilaiset roolit, motivaatio, työyhteisön johtaminen, kuuntelu ja kohtaaminen sekä monimuotoisuus.

– Digitalisaatio on muuttanut työtä niin paljon, että se sai oman lukunsa. Teknoimu ja teknostressi ovat ilmiöitä, jotka esihenkilön on tunnistettava, Pohjola sanoo.

Esihenkilön pelikirjan lopussa on tilaa lukijan omille muistiinpanoille.

– Tyhjillä sivuilla viestimme myös sitä, että johtamiskulttuurimme on avoin ja että uusille ideoille ja ajatuksille on tilaa, Pohjola sanoo.

Jatkuva oppiminen on kantava voima

Pohjola aloitti Taitotalon henkilöstö- ja viestintäjohtajana elokuussa 2020. Hän vastaa Taitotalon henkilöstöjohtamisesta ja sen kehittämisestä.

– Ajattelutapani lähtee siitä, että hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö tuottaa parhaan asiakaskokemuksen. Onnellinen henkilöstö tuottaa onnellisia asiakkaita.

Pohjolalla on laaja kokemus henkilöstöjohtamisesta eri organisaatioissa sekä yritysmaailmassa että julkisella puolella. Hänen mielestään koulutusorganisaatiossa henkilöstöjohtajana toimiminen on antoisaa ja innovatiivista. Oppilaitoksen toimintaideologiaan on kirjoitettu jatkuvan oppimisen eetos, joka on henkilöstötyössä Pohjolan lempilapsi.

– Olen aina utelias oppimaan ja opiskelemaan uusia asioita.

Kuvassa Taitotalon henkilöstöjohtaja Minna Pohjola katsoo kameraan ja pitää kädessään vasta painettua esihenkilön pelikirjaa.
Minna Pohjola työskentelee Taitotalon henkilöstö- ja viestintäjohtajana.

Hyvinvoiva työyhteisö on laadukkaan koulutuksen edellytys

Taitotalo tuottaa työelämälle viimeisintä tietoa ja osaamista pedagogisesti viimeistellyssä muodossa. Jotta Taitotalo voi kouluttaa rohkeita työelämän osaajia ja uudistajia, sen oman henkilöstöjohtamisen on oltava modernia ja inhimillistä.

– Laadukas koulutus edellyttää sitä, että työyhteisö voi hyvin.

Pohjolaa ilahduttaa suuresti se, että Taitotalon esihenkilötyön ydin tiivistyi kirjaksi. Antoisien esihenkilövalmennuksien pohjalla oli onnistunut arvotyö. Keväällä 2020 taitotalolaiset sanoittivat yhdessä koko oppilaitoksen arvot: yhteistyö, tahto kehittyä, luotettavuus ja merkityksellisyys.

– Esihenkilövalmennuksien lähtökohtana oli, että Taitotalon johtamisfilosofia perustuu yhteisille arvoille, Pohjola sanoo.

Taitotalo on osaamisen johtamisen ja kehittämisen supertähti

Pohjola suosittelee organisaatioita sanoittamaan yhteisiä toimintaperiaatteitaan silloin, kun ne haluavat kehittää osaamisen johtamistaan tai luoda esimerkiksi esihenkilöille yhteisiä pelisääntöjä. Pohjola vinkkaa, että Taitotalon osaamisen johtamisen ja kehittämisen asiantuntijat auttavat tarvittaessa mielellään.

– Meille osaamisen johtamisen ja kehittämisen konsultointi on ydinliiketoimintaa. Asiantuntijamme suhtautuvat työhönsä intohimoisesti.

Sen ymmärtäminen, että ilo ja inspiraatio kulkevat käsi kädessä, on Pohjolalle tärkeää. Onnellinen ihminen myös oppii parhaiten.

– Yhteisen johtamiskulttuurin luominen onnistuu, kun kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa sen rakentamiseen.

Pohjola sanoo, että vaikka henkilöstöjohtajan työ ei ihan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista, kasan vasta painettuja Esihenkilön pelikirjoja vierellä on helppoa hymyillä.

 

Kysy lisää.

Minna Pohjola
Minna Pohjola
henkilöstöjohtaja
045 871 9220