Hyppää pääsisältöön
Mohammed Omar Taitostoori

Mohammed Omarin tutkintolista on melko vaikuttava.

Hän on suorittanut Pohjois-Savon ammattikoulussa sähköalan ammattitutkinnon, sen jälkeen Amiedussa Kiinteistönhoitajan ammattitutkinnon ja parhaillaan hän opiskelee oppisopimuksella Talotekniikan perustutkintoa putkiasentajalinjalla.

– Olen aina ollut kiinnostunut oppimaan uutta. Koulutus on myös turva itselle. Itsevarmuus nousee ja saa työpakalla enemmän vastuuta.

Tällä hetkellä Mohammed Omar työskentelee Lassila & Tikanojalla kiinteistönhoitajana LVI- ja sähköpuolella. Työ sisältää monipuolisia kiinteistönhuollon tehtäviä Helsingin Vallilassa. Työssä tulee kuitenkin usein vastaan tilanteita, joissa tarvitaan putkimiestä. Vaikka Mohammed Omar osaisi korjata asian, häneltä puuttuu tutkinnon tuoma lupa tarttua toimeen.

– On turhauttava tilata ulkopuolinen putkimies paikalle ja katsoa vierestä, kun homman voisi kätevästi tehdä itse. Tämän takia ehdotin työnantajalle putkiasentajan koulutusta.

Käytännönläheistä oppia

Mohammed Omar on suorittanut sähköalan koulutusta lukuun ottamatta kaikki tutkinnot Amiedussa eikä ole koskaan edes hakenut muualle opiskelemaan.

– Arvostan Amiedun kouluttajia. He ovat itse tehneet alan töitä ja tietävät, mistä puhuvat. He osaavat opettaa asiat ymmärrettävästi ja käytännönläheisesti, jolloin opittua on helppo viedä suoraan työelämään.

Amiedussa kaikille tutkinto-opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa muun muassa selvitetään opiskelijan aiempi osaaminen. Sen perusteella määräytyy opiskelun sisältö ja kesto. Mohammed Omarilla talotekniikan perustutkinto kestää oppisopimuksella reilut 1,5 vuotta. Opiskelua on kaksi päivää viikossa ja kolme päivää tehdään töitä ja opiskeluun liittyviä tehtäviä. Mohammedin mielestä se on hyvä suhde.

– Meillä on viikossa yksi päivä teoriaopintoja ja toinen päivä käytännön harjoittelua pajalla. Se toimii hyvin. Tutkintoon sisältyvät näytöt tehdään työn ohessa, joten opiskelun ja työn yhteensovittaminen on mutkatonta.

Työnantaja arvostaa osaamista

Lassila & Tikanoja ja aiemmat työnantajat ovat suhtautuneet positiivisesti Mohammed Omarin haluun kehittää osaamistaan.

– Työnantaja ei ole koskaan jarruttanut vaan olen aina saanut luvan lähteä opiskelemaan, kun olen itse halunnut.

Osaamisen kehittymisen myötä tehtävät ja vastuu ovat lisääntyneet. Ja toki se tuntuu myös palkassa.

Mohammed Omar ymmärtää, että osaava työntekijä on etu myös yritykselle.

– Totta kai työnantajan on helpompi myydä ammattitaitoista työvoimaa eteenpäin asiakkaille.

Putkiasentajan koulutuksen jälkeen Mohammed Omar hallitsee muun muassa sähkö-, kiinteistö-, ilmastointi- ja putkistopuolen, mutta se ei miehelle riitä. Mielessä siintää jo seuraava tutkinto.

– Haluan opiskella jäähdytysalaa ja oppia, miten esimerkiksi servereitä jäähdytetään. Sillä puolella työt lisääntyvät jatkuvasti.

 

Tutustu Taitotalon koulutusaloihin »

 

Amiedu ja AEL yhdistyivät 1.1.2020 Taitotaloksi. Tämä opiskelijatarina julkaistiin Amiedun nimissä ennen yhdistymistä.

Kysy lisää.