Hyppää pääsisältöön

Koulutusasiantuntija Johanna Rautio matkaa Starkille oppisopimuspaperit mukanaan. Starkin logistiikkaesimies Carita Haverinen suorittaa tutkintoa oppisopimuksella kahden starklaisen lisäksi. Timo Tähtinen suorittaa myynnin ammattitutkintoa.

Muutoksia tutkinnossa

Varastoalan ammattitutkinto on muuttunut palvelulogistiikan ammattitutkinnoksi vuoden 2018 alussa. Tutkinnon uudistuminen on hyvä asia, sillä aiemman tutkintokoulutuksen sisällöt alkoivat olla hieman vanhentuneita. Uusi tutkinto vastaa paremmin tämän päivän logistiikka-alan vaatimuksiin.

Reformin voima

Niin ikään vuoden 2018 alussa voimaan astunut reformi on Johanna Raution mielestä hyvä asia. Sen myötä koulutuksessa, esimerkiksi palvelulogistiikan ammattitutkinnossa, pystytään paremmin ottamaan huomioon henkilöiden aiempi osaaminen.

– Nyt työelämällä on oikeasti arvoa opiskelussa, Rautio täsmentää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tutkinnon voi suorittaa nopeassakin aikataulussa. – Ja se on tosi nykyaikaista, toteaa Rautio.

 

– Ja se on tosi nykyaikaista, toteaa Rautio.

 

Carita Haverinen kertoo lähteneensä suorittamaan tutkintoa siksi, että haluaa osaamisestaan paperin. –  Työnantajana Stark suhtautuu positiivisesti opiskeluun, niin siksikin lähdin mielelläni suorittamaan tutkintoa, Haverinen sanoo.

Ajantasainen osaaminen on sekä työntekijän, että työnantajan etu. – Valitsin palvelulogistiikan ammattitutkinnon siksi, että se on täsmälleen sitä, mitä minä työssäni teen, Haverinen toteaa.

Monipuolinen tutkinto

Palvelulogistiikan ammattitutkinto sopii sekä työntekijöille, että esimiesasemassa oleville. Esimerkiksi Starkilla tutkintoa suorittavat rinta rinnan esimies ja alainen. Helsingin toteutuksen lisäksi alkamassa on oma ryhmä myös Tampereella ja se vastaa Pirkanmaan alueen logistiikan koulutustarpeisiin.

Kysy lisää.

Janne Nevakare
Janne Nevakare
koulutuspäällikkö, auto ja logistiikka
043 825 9181