Hyppää pääsisältöön
Jori Westman Taitostoori

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoa suorittava Jori Westman valmistuu Amiedusta huhtikuun aikana.

Jori on opiskellut Amiedulla aiemminkin: hän suoritti kiitettävin arvosanoin kiinteistönhoitajan perusopinnot vuonna 2017 sekä kiinteistöpalvelujen perustutkinnon vuonna 2018. Haaveissa on suorittaa vielä alan erikoisammattitutkinto.

Jori teki aiemmin pitkän työuran myynnin ja kaupan alalla; hän toimi markkinointipäällikön tehtävissä viimeisen työnantajan palveluksessa 23 vuoden ajan. Kun yrityksen kaikki toiminnot siirrettiin Keski-Suomeen, halusi Jori vaihtaa alaa. TE-keskuksen puolella oli juuri alkamassa koulutus kiinteistönhoidon puolella, johon Jori ilmoittautui ja pääsi. Kun opintoja oli suoritettu hetken aikaa, aloitti Jori työharjoittelujakson Caverionissa. Työharjoittelujakson jälkeen Jorin paikka yrityksessä vakinaistettiin.

Caverionissa Jori kuuluu niin sanottuun Kesko-tiimiin, joka hoitaa Keskon kiinteistöjen teknistä yllä- ja kunnossapitoa. Ammattinimikkeeltään hän on huoltoasentaja. Työnantajan kanssa on myös keskusteltu mahdollisista lisäkoulutuksista, joihin Jori mielellään osallistuu.

Jorin kohdalla alan vaihto onnistui täydellisesti, eikä hän haikaile entisiin töihinsä. Tekniikka kiinnostaa Joria yleisesti ja hän haluaa oppia myös työelämässä niitä tietoja ja taitoja, joita pystyy siviilissä hyödyntämään.

Jorin tavoitteet opinnoissa ovatkin kunnianhimoiset: hän on kertonut, ettei lähde ”koulusta pois” ellei saa kiitettävän papereita, ja tämä tavoite on toistaiseksi saavutettu. Motivaatio alaa ja työtehtäviä kohtaan onkin hyvin korkealla – mistä kertoo sekin, että esimiehet ovat kutsuneet Joria jopa hulluksi kyseiselle alalle.

Tavoitteenani on kehittää itseäni sekä kartuttaa tietoja ja taitoja. Toivon saavani koulusta sen verran oppia, ettei minun tarvitsisi kysyä muilta neuvoja vaan voisin auttaa ja neuvoa toisia. Tähän olen tänä päivänä päässytkin, Jori kertoo.

Tutkintojen suorittaminen Amiedulla on ollut mieleistä; opinnoissa kaikkein antoisinta olivat käytännön tehtävät eli laitteistojen ongelmatilanteiden ratkaiseminen, jolloin omia taitojaan pääsi kehittämään konkreettisesti. Jori suosittelee aikuisopiskelua ehdottomasti muillekin: vaikka Jorilla oli edessään täydellinen alan vaihto, sujui opiskelu kokonaisuudessaan hyvin kätevästi ja jouhevasti. Amiedussa ammattiin opiskelu on tehtykin hyvin joustavaksi.

Amiedussa opiskelijaa tuetaan hyvin, ja apua saa aina tarvittaessa. Olen saanut työtehtäviin hyvät pohjat ja avut ja työnteko on lähtenyt sujumaan hienosti, Jori kiittelee.

 

Amiedu ja AEL yhdistyivät 1.1.2020 Taitotaloksi. Tämä opiskelijatarina julkaistiin Amiedun nimissä ennen yhdistymistä.

Kysy lisää.