Hyppää pääsisältöön
Minna Partanen Taitostoori

Minna Partanen on pian valmistumassa haaveammattiinsa klinikkaeläinhoitajaksi. Vaikka kissat ovat aina olleet lähellä sydäntä, edelsi eläintenhoitajan ammattitutkinnon suorittamista pitkä matka täysin muissa tehtävissä.

Lukion jälkeen Minna opiskeli tiedotusoppia Tampereen yliopistossa, mutta kesätyö Pariisin Disneylandissa venähti kymmeneksi vuodeksi. Asiakaspalvelun lisäksi tutuksi tulivat monipuoliset markkinointityöt. Rakkaus toi Minnan lopulta takaisin kotimaahan.

Kiinnostus eläintenhoidon ammattia kohtaan lähti muutamia vuosia sitten sijoituskissan pentujen kasvattamisen sekä etenkin yhden oman kissan vakavan sairastumisen myötä.

– Vietin kissani kanssa paljon aikaa eläinlääkärissä ja olin paljon tekemisissä klinikkaeläinhoitajien kanssa. Ikävästä tilanteesta huolimatta sekä kissani että minä saimme niin hyvää hoitoa ja tukea, että ajattelin, josko voisin joskus tuottaa muille lemmikin omistajille samaa hyvää, mitä itse sain asiakkaana.

Samoihin aikoihin Minnasta alkoi tuntua, että markkinointiviestinnän polku on nähty ja siitä lähti purkautumaan ammatinvaihtoajatus.

Oppisopimuksella uuteen ammattiin

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon suorittaminen kestää opiskelijan taustasta riippuen keskimäärin 1,5 vuotta. Minna opiskeli ensimmäisen lukukauden päiväopiskelijana ja siirtyi ensimmäisen työpaikalla tapahtuvan oppimisjakson jälkeen oppisopimusopiskelijaksi Evidensia-ketjuun kuuluvaan Kissaklinikka Felinaan.

– Halusin työssäoppimaan nimenomaan Kissaklinikka Felinaan, koska itselläni on kissoja ja ne ovat lähellä sydäntä. Kun minulle tarjottiin harjoittelujakson jälkeen oppisopimussopimuspaikkaa, niin totta kai tarrasin siihen mahdollisuuteen saman tien.

Minna on ollut koulutukseen todella tyytyväinen. Uuden alan opiskelu on ollut samalla mielenkiintoista ja haastavaa.

– Eläintenhoitajan ammattitutkinto on osoittautunut hyväksi valinnaksi.

– Kertaakaan ei ole ollut sellainen olo, että olisin tehnyt väärän päätöksen. Päinvastoin matkan varrella on vain vahvistunut, että eläintenhoitoala on juuri sitä, mitä olen halunnutkin tehdä.

Käytännön hoitotyötä Minna on päässyt tekemään heti ensimmäisestä harjoittelusta lähtien.

– Sain annostella ja laskea lääkkeitä heti ensimmäisellä työssäoppimisen jaksolla. Pääsin myös nopeasti tekemään töitä laboratoriossa ja välinehuollossa. Vaikuttaa siltä, että Amiedulla on hyvä maine kouluttajana, joten työnantajat ottavat opiskelijoita mielellään työssäoppimisjaksoille ja oppisopimukseen, vaikka minullakaan ei ollut alalle mitään pohjaa, paitsi omat kotieläimet.

Minnalla onkin melkoinen eläintarha kotona: yhteensä kuusi kissaa, yksitoista käärmettä ja lauma kesyhiiriä.

– Alanvaihto ei olisi tullut kyseeseen, jos eläimet eivät liittyisi elämääni niin kiinteästi.

Nyt haaveammattiin valmistuminen on näyttötutkintoa vaille valmis. Minnan puheesta paistaa onnistumisen ja oppimisen ilo.

– Työ kissaklinikalla on innostavaa ja motivoivaa, ja joka päivä oppii uutta. Päällimmäisenä haluan välittää sen ajatuksen, että alan vaihto on todella kannattanut. Koskaan ei kannata ajatella, että on liian vanha tai kokematon uudelle alalle. Päinvastoin monipuolisesta aikaisemmasta kokemuksesta on ollut hyötyä erilaisissa yhteyksissä.

 

Amiedu ja AEL yhdistyivät 1.1.2020 Taitotaloksi. Tämä opiskelijatarina julkaistiin Amiedun nimissä ennen yhdistymistä.

Kysy lisää.