Hyppää pääsisältöön
Lähiesimiestyön ammattitutkinnon opiskelijoita

Turvaurakoitsijat ry ja AEL ovat tehneet koulutusyhteistyötä jo pitkään. Yhteistyö perustuu molemmin puoleiseen luottamukseen.

– Saamme Turvaurakoitsijoilta ajantasaista tietoa alan kehityksestä, trendeistä ja tarpeista, sanoo kouluttaja Jussi Venäläinen. Venäläinen on jo vuosia toiminut aktiivisesti alan koulutuksen kehittämiseksi.

– Vastineeksi tarjoamme asiantuntemusta alalla toimivien yritysten ja niissä työskentelevien henkilöiden osaamisen kehittämiseksi, täydentää Venäläisen esimies, koulutuspäällikkö Jaana Gabrielsson.

Turvaurakoitsijoiden koulutustoimikunta alan yritysten osaamisen tukena

Turvaurakoitsijat ry:llä on koulutustoimikunta, joka tehtävänä on kartoittaa keskitetysti, millaista koulutusta jäsenistö tarvitsisi ja mistä sitä löytyisi. Toimikunta on jo aiemmin suositellut jäsenistölleen Taitotalon (AEL ennen 1.1.2020) tarjoamia lukitusalan tekniseen asennustyöhön ja asiakaspalveluun liittyviä ammattitutkintoja. Nämä tutkinnot kulkevat nykyisin nimellä Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, lukitus- ja turvalaiteasentaja sekä Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, lukkoseppämestari. Lisäksi jäsenistölle on tarjottu Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoa.

Tällä hetkellä jäsenyrityksissä isoin tarve on myymälähenkilökunnan päivittäisjohtamisen kehittämisellä. Osaamisvajetta pohtiessaan koulutustoimikunta perehtyi Lähiesimiestyön ammattitutkintoon. Tutkinnon sisältö todettiin hyväksi ja nyt jäsenyritysten työntekijöitä ohjataan suorittamaan Lähiesimiestyön ammattitutkintoa Taitotaloon (AEL ennen 1.1.2020).

Katso videolta mitä tutkinnon suorittamisesta ajattelee Laatulukolla Hyvinkäällä myymälänhoitajana työskentelevä Saara Packalén  
 


Lähiesimiestyön ammattitutkinto sopii päivittäisjohtamisen tueksi

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai työryhmän vetäjänä toimivalle. Se soveltuu hyvin myös työhön osallistuvalle työnjohdolle kaikilla toimialoilla.

Taitotalossa (AEL ennen 1.1.2020) tutkinnon on voinut suorittaa vuodesta 2016. Tutkinnon on suorittanut AEL:ssä vuosina 2016–2019 yhteensä 119 henkilöä. Joulukuussa 2019 tutkintoa on suorittamassa 201 henkilöä, eli opiskelijamäärä on kasvanut paljon.

Turvaurakoitsijoiden kautta Lähiesimiestyön ammattitutkintoon hakeutui niin paljon opiskelijoita, että heille suunniteltiin alakohtainen koulutusohjelma. Henkilökohtaistamisvaiheessa kouluttajat Liisa Puskala ja Jarkko Aho huomasivat, että todella moni hakeutunut tarvitsi osaamista projektityöstä ja projektien vetämisestä. Tästä syystä projektityön opiskelua painotettiin.

Liisa Puskala opettaa lähiesimiestyön ammattitutkintokoulutuksessa
Kouluttaja Liisa Puskala luokassa opettamassa Lähiesimiestyön ammattitutkintolaisia.


Taitotalo on mukana turvallisuusalan sidosryhmätyössä

Taitotalo on aktiivisesti mukana lukitus- ja turvallisuusalan toiminnassa kouluttajan roolissa. Osallistumme muun muassa alan tapahtumiin, jotta pysymme kehityksessä ajan tasalla, kertoo koulutuspäällikkö Jaana Gabrielsson.

Eräänä viimeisimpänä alaan liittyvänä kohokohtana jaoimme marraskuussa pidetyssä Finnish Security Awardsissa Turvallisuusalan elämäntyöpalkinnon, hän jatkaa.

Finnish Security Awards, Gabrielsson, Venäläinen ja Leskinen
Taitotalon koulutuspäällikkö Jaana Gabrielsson (vasemmalla), kouluttaja Jussi Venäläinen ja kehitysasiantuntija Heidi Leskinen osallistuivat Finnish Security Awardsiin marraskuussa 2019.


AEL ja Amiedu yhdistyivät Taitotaloksi

Vuoden 2020 alusta nimi AEL jäi historiaan ja yhteistyö Turvaurakoitsijat ry:n kanssa jatkuu Taitotalon nimissä. Nimenmuutos johtuu siitä, että AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa ja tuloksena on Suomen johtava ammatillisen aikuiskoulutuksen toimija.

Artikkeli on julkaisu alun perin Avain Uutisissa 4/2019

Kysy lisää.

Jussi Venäläinen
Jussi Venäläinen
kouluttaja, lukitus- ja turvallisuusala
050 430 8281