Hyppää pääsisältöön
Lar Kay Taitostoori

Apetit Oy:llä työskentelevä Lar Kay opiskelee työpaikkasuomea. Työpaikalla ja työsanastoon liittyvä kielen opiskelu motivoi opiskelemaan toisella tavalla, kuin irrallinen kielikoulutus.

Opiskelijat pääsevät hyödyntämään opittua heti työssään, joka tuo myös onnistumisen tunteen nopeammin. Lar on ollut myös erityisen tyytyväinen koulutukseen, koska on voinut opiskella työajalla. Näin kotona on jäänyt enemmän aikaa perheelle.

– Jos työpaikalla tarvitaan kielenopetusta, se kannattaa järjestää. Työntekijällä ei välttämättä ole aikaa opiskella työajan ulkopuolella. Se, että saa kielenopetusta työpaikalla, parantaa kielitaitoa nopeasti ja työt sujuvat paremmin, sanoo Lar Kay.

Työpaikkasuomessa opiskellaan sanastoa, joka liittyy työhön. Tavoitteena on pystyä viestimään paremmin työpaikalla, sekä sopeutua työyhteisöön. Työpaikkasuomessa opiskellaan opiskelijan ja ryhmän tarpeiden mukaan.

Olen oppinut suomea paljon kurssilla ja osaan kysyä paremmin apua työssäni.

– Saan opettajalta myös apua kysymysten muotoiluun ja lauseiden rakentamiseen, jotta saan asiani ymmärretyksi, kertoo Lar Kay.

Lar on mukana jo toisella työpaikkasuomen kurssilla. Hänen mielestään suomi on vaikea kieli, koska sanojen taivutukset muuttuvat jatkuvasti.

– Taivutusmuotoja on vaikea oppia, koska äidinkielessäni puhutaan perusmuodossa. Mutta suomalaiset kirosanat on ollut helppo oppia, koska niitä kuulee koko ajan, nauraa Lar Kay.

Lar Kay on ollut töissä Apetit Oy:llä yli kuusi vuotta. Alussa hän teki muutaman kuukauden samaan aikaan töitä myös Fazerilla, mutta halusi jatkaa Apetitilla, koska sai sieltä vakituisen työpaikan. Nykyisin hän opettelee pakkauskoneen käyttöä ja sitä kautta on siirtymässä uusiin tehtäviin työpaikallaan.

– Pidän työstäni. Ilman kielitaitoa on vaikeaa saada töitä, joten jatkan mielelläni vakituisessa työssä. Pärjään ja viihdyn myös paremmin, koska osaan enemmän nyt kieltä, kertoo Lar Kay.

Burmasta alun perin kotoisin oleva Lar Kay tuli pakolaisena Suomeen Thaimaasta vuonna 2007, jossa oli viettänyt yli 20 vuotta.

– Vaimoni veli asui jo Suomessa. Hän kertoi, että Suomi on rauhallinen ja ihmiset täällä ystävällisiä. Siksi halusimme tänne. Veli oli oikeassa, toteaa Lar Kay.

 

Tutustu Taitotalon koulutustarjontaan »

 

Amiedu ja AEL yhdistyivät 1.1.2020 Taitotaloksi. Tämä opiskelijatarina julkaistiin Amiedun nimissä ennen yhdistymistä.

Kysy lisää.

Tea Berndtson
Tea Berndtson
koulutuspäällikkö, yhteiset palvelut
020 746 1433