Hyppää pääsisältöön
tuotekehitysosaaminen

Sosiaali- ja terveysalalla toimiva kotipalveluyrittäjä Tarja Ahonen on suorittanut Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon AEL:ssä. Kokosimme listan kolmesta tärkeimmästä hyödystä, jota hän sai koulutuksesta.

Hyöty 1: suunnitelmallisuus tuo säästöä

”Kehitystyö on minulle tuttua, mutta vasta koulutuksen myötä osaan edetä siinä tietoisesti ja hallitusti. Aiemmin toimin liian impulsiivisesti, tein esimerkiksi yritykseni kotisivut moneen kertaan, sillä aloitin aina hyvän idean tultua tekemisen saman tien ilman suunnittelua. Sitten sain uuden idean ja aloitin taas alusta. Nyt ymmärrän, miten tärkeää niin tässä, kuin muissakin asioissa, on suunnitella kokonaisuus valmiiksi ennen tekemisen aloitusta. Tästä oivalluksesta minulle on tullut paljon säästöä sekä ajallisesti että rahallisesti.”

Hyöty 2: visualisointi kehittämisen tukena

”Vaikka visuaalisuus on monilla muilla aloilla jo arkipäivää, sote-alalla kehittäminen etenee paljon puheen ja kirjoitetun tiedon välityksellä. Sote on tunnettu siitä, että siellä on valtavia ideoita ja isoja ajatuksia, mutta niiden toteuttaminen on vaikeaa, koska alalta puuttuu selkeät ja avoimet työvälineet, joilla ajatukset tuodaan kaikille nähtäväksi. Visuaalisten keinojen käyttäminen esimerkiksi tarvekartoituksen tekemisessä on avannut minulle aivan uusia ovia – aiheeseen liittyvät valokuvat tuovat ideaa ja ajatusta näkyväksi.”

Hyöty 3: kirkkaampi strategia ja kustannustehokkaampi toiminta

”Lean-ajattelun haltuunotto on johtanut yritykseni aivan uudelle tasolle. Olen paremman asiakasymmärryksen myötä saanut kirkastettua yrityksen strategiaa ja kohderyhmiä. Olen oppinut tekemään asiakkailleni täsmällisempiä tuotteita ja palveluja, jolloin siitä syntyy sekä minulle että asiakkaalle kustannussäästöjä. Esimerkiksi aiemmin ajattelin, että teen yrityksille kustomoituja kursseja palvelumuotoilusta ja käyn kertomassa aiheesta paikan päällä. Koulutuksen myötä ymmärsin, että minun on järkevämpi tiivistää ajatukseni kirjaksi ja myydä sitä, sekä sen tueksi esimerkiksi etätukea.”

 

Yksityisyrittäjä Tarja Ahonen tarjoaa parempaa huomista yksityisille ja yrityksille Muutoksen Voima -kotipalveluyrityksensä kautta.

Yritys tarjoaa esteettömiä kotipaleluja vanhuksille, lapsiperheille ja eritysryhmille Uudellamaalla. Tarja Ahonen tarjoaa myös palvelumuotoilumateriaaleja ja konsultointia sote-alalla toimiville yrityksille.

www.muutoksenvoima.fi

 

Tutustu koulutkseen

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Kysy lisää.

Sari Herrala
Sari Herrala
koulutusasiantuntija, johtaminen, Lean, laatu, prosessi
050 374 2271