Koirahierojan koulutuksen kautta yrittäjäksi koirien hyvinvointialalle Opiskelijatarina

Koirahierontaa voi verrata ihmisten hierontaan. Koirahieronnassa hieroja kohdistaa liikkuvaa painetta koiran lihaksiin. Sen tavoitteena on lisätä aineenvaihduntaa, kohentaa verenkiertoa ja purkaa lihaksiin mahdollisesti kertyneitä jumeja.

11.3.2022

Hyväksy markkinoinnilliset evästeet katsoaksesi tämän videon.

Kuuntele videolta, mitä koirahieroja ja yrittäjä Essi Tenho kertoo koirien hyvinvointipalveluista tänä päivänä.

 

Koirahieronnan tarkoituksena on huolehtia koiran lihaksistosta

Koirahieronta on koirien hyvinvointipalvelu, jonka tavoitteena on pitää huolta koirien lihaksiston kunnosta. Essi Tenho kertoo, että hieronta sopii myös korjaavaksi toiminnaksi, mutta parasta olisi pitää koira hieronnalla kunnossa jo ennalta ehkäisevästi.

 

Jokainen koira on yksilö ja jokaista koiraa kohdellaan sen omien tarpeiden mukaan – näin myös hieronnassa. Essi Tenho kertoo hierontakäynnin tapahtumista ja koiran hoitosuunnitelman tekemisestä.

Koirahierojalla on kaksi asiakasta: sekä koira että sen omistaja. Essi Tenho kertoo, että koirahierojana hänen täytyy ansaita kummankin luottamus.

 

Koirahierojaksi opiskelu Taitotalossa

Taitotalolla on pitkä kokemus eläintenhoidon koulutuksista. Tutkinnon voi suorittaa joko oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena. Oppisopimus tarkoittaa sitä, että opiskelija suorittaa tutkinnon ollessaan työsuhteessa. Essi Tenho suoritti tutkinnon omaehtoisena koulutuksena. 

Eläintenhoidon ammattitukinnon, koirahieronnan osaamisalan suorittanut voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä koirahierontapalveluja tarjoavassa yrityksessä. Ammattitutkinto antaa hyvän pohjan koirahierojan työhön.

Ammattitutkintokoulutus on usein todella käytännönläheistä. Kun opiskelija harjoittelee ammatissa tarvittavia taitoja käytännön tekemisen kautta, osaa hän heti valmistuttuaan työnsä pääkohdat. Pelkät teoriaopinnot jäisivät helposti pintapuolisiksi.

 

Yrittäjä tarvitsee asiakkaita, mutta lisäksi myös strategian ja toimintaperiaatteet

Essi Tenho toimi opiskeluaikana osa-aikaisena yrittäjänä, mutta valmistuttuaan tammikuun 2022 lopussa, hän siirtyi täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Toimiessaan sivutoimisena yrittäjänä hän on ehtinyt jo muodostaa itselleen toimintatavan, jolla haluaa yrittäjyyttään toteuttaa.

Hyvät asiakassuhteet ovat yrittäjyyden kulmakivi. Essi Tenho tavoittelee sitä, että koirat tulisivat mielellään hänen hierottavikseen.

Yrittäjyys alalla kuin alalla on iso askel kohti vastuunkatoa ja itsenäistä työntekoa. Mitä enemmän erilaisia taitoja yksityisyrittäjällä on, sitä monipuolisemmin hän osaa yritystään johtaa. Tuoretta yrittäjää Essi Tenhoa auttavat hänen aikaisemmat kokemuksensa työelämässä liiketalouden ja markkinoinnin parissa.

 

Tutustu tarkemmin koirahierojan koulutukseen