Hyppää pääsisältöön
Jaana Lindqvist Taitostoori

Helsinkiläinen Jaana Lindqvist on työskennellyt useamman vuoden kiinteistöjen porrassiivoojana Helsingin Malminkartanossa ja on työstään silminnähden ylpeä ja iloinen.

Työnantajansa Heka-Malminkartano Oy:n kannustuksesta Jaana aloitti kiinteistöpalvelujen ammattitutkinnon opiskelun tavoitteena valmistua toimitilahuoltajaksi.

Reilun vuoden opiskeltuaan Jaana huomaa oman osaamisensa selkeästi kehittyneen.

– Työnteko on keventynyt. Olen oppinut tekemään töitä oikeilla menetelmillä enkä uuvuta itseäni samalla tavalla kuin ennen. Opiskelu on tarjonnut konkreettisia työkaluja esimerkiksi puhdistusaineiden ja työkalujen käyttöön. Nyt tiedän tarkalleen, mitä aineita käytetään mihinkin likaan ja kuinka mopit ja siivouspyyhkeet kostutetaan etukäteen. Kun asiat tehdään oikein, jälki on paljon parempaa ja säästää sekä itseään että pintoja.

Kiinteistöpalvelujen ammattitutkinnon opiskelijoilla on yksi lähiopetuspäivä viikossa. Se on tuntunut Jaanan mielestä sopivalta rytmiltä. Haasteellisinta on ehtiä sisäistää kaikki uudet asiat.

– Lähiopiskelu on teoriapainotteista. Välillä kaipaisin lisää käytännön harjoittelua, että saisi heti tuntuman teoriassa opittuun. Ymmärrän toki, että ammattitutkintopuolella asiat täytyy jo osata itse viedä käytäntöön. Kouluttajilta saan kyllä hyvin tukea tarvittaessa.

Myös oman ryhmän tukea Jaana pitää todella tärkeänä.

– Kun opiskelu on pääosin itsenäistä puurtamista, on hienoa saada jakaa kokemuksia muiden alalla työskentelevien kanssa. Meillä on ihan loistava porukka. Mukana on myös samaa työtä tekeviä kollegoita Hekalta.

Hiljaisuus on siivoojan kiitos

Jaanan mukaan siivousala on menossa yhä enemmän perusteellisempaan ylläpitosiivoukseen, jotta perussiivousta ei tarvitse tehdä niin radikaalisti.

– Pidän omasta työstäni porrassiivoojana, kun saan olla liikkeessä. Parasta on itsenäinen työ ja oma alue, josta olen itse vastuussa.

Palautetta Jaana saa hieman erikoisella tavalla.

– Hiljaisuus on siivoojan kiitos. Jos ei mitään kuulu, niin silloin asiat ovat hyvin. Toki välillä joku muistaa myös sanoa kiitokset.

Tulevaisuudessa Jaana haluaisi työskennellä työnohjaajana, ja mielessä siintääkin jo seuraava askel: siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinto Amiedussa.

– Nykyisessä työssäni kaipaan välillä kontaktia muiden ihmisten kanssa. Siksi työnohjaajana toimiminen kiinnostaa. Käydään kuitenkin tämä tutkinto ensin loppuun.

Jaana on kiitollinen työnantajalleen, joka kannustaa kouluttautumaan mahdollisimman paljon.

Koulutus on tärkein tie kehittymiseen, ja meillä on mahdollisuudet edetä johtoportaaseen saakka.

 

Tutustu kiinteistönhoidon koulutuksiin »

 

 

Amiedu ja AEL yhdistyivät 1.1.2020 Taitotaloksi. Tämä opiskelijatarina julkaistiin Amiedun nimissä ennen yhdistymistä.

Kysy lisää.

Virve Gabrielsson
Virve Gabrielsson
kouluttaja
050 470 4962