Hyppää pääsisältöön
Kari Juntunen

Perustettavan yhtiön, AEL-Amiedu Oy:n, hallitus on valinnut toimitusjohtajaksi ammattikasvatusneuvos, TkL Kari Juntusen.

Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr ja Ami-säätiö sr ovat päättäneet perustaa yhteisen koulutusosakeyhtiön, joka rekisteröidään nimellä AEL-Amiedu Oy. Yhtiö keskittyy ammatillisen koulutuksen järjestämiseen ja työelämän kehittämispalveluiden tuottamiseen.

Yhtiön hallitus on ensimmäisessä kokouksessaan valinnut perustettavan yhtiön toimitusjohtajaksi ammattikasvatusneuvos, TkL Kari Juntusen.

Yrityksen liiketoiminta käynnistyy 1.1.2020, kun perustajatahot ovat siirtäneet sille liiketoimintansa ja se on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan.

Olemassa oleviin asiakkuussuhteisiin ei tule muutoksia, vaan ne siirtyvät sellaisinaan uudelle perustettavalle yhtiölle.

Ami-säätiön johtaja, ammattikasvatusneuvos, KTM Timo Karkola on päättänyt käyttää oikeuttaan siirtyä 60-vuotiaana eläkkeelle 1.6.2020 alkaen. Oman työnsä (Ami-säätiön johtaja) ohella hän avustaa kevään 2020 aikana uuden koulutusosakeyhtiön, AEL-Amiedu Oy:n, hallitusta ja toimitusjohtajaa yhtiön toiminnan käynnistämisessä.

AEL-Amiedu Oy:n toimiala

Yhtiön toimialana on toisen asteen ammatillinen koulutus, työvoimakoulutus, valmentavat koulutukset ja henkilöstökoulutus, niitä tukeva muu koulutus sekä kilpailukykyä, osaamisen kehittämistä ja työllisyyttä tukeva työelämän palvelu-, kehittämis-, tutkimus- ja innovaatiotoiminta. Yhtiö keskittyy aikuiskoulutukseen.

Yhtiö harjoittaa lisäksi ravintola-, hotelli- ja kongressitoimintaa sekä voi harjoittaa muutakin laillista liiketoimintaa. Yhtiö voi omistaa ja hallita kiinteää omaisuutta ja arvopapereita sekä vastaanottaa avustuksia ja lahjoituksia.

Koska yhtiön tarkoitus ei ole voiton tuottaminen osakkeenomistajille, yhtiö ei jaa osinkoa.

AEL-Amiedu Oy:n hallituksen jäsenet ja heidän taustayhteisönsä

Puheenjohtaja

  • Juha Hakola, Helsingin kaupunki

Varapuheenjohtaja

  • Anneli Karhula, Metsäteollisuus ry

Jäsenet

  • Lauri Ant-Wuorinen, Kauniaisten kaupunki
  • Riikka Heikinheimo, Elinkeinoelämän keskusliitto EK
  • Mikko Heinikoski, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry
  • Noora Laak, Helsingin kaupunki
  • Erkki Lavonsalo, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry
  • Tuomo Niemi, Vantaan kaupunki
  • Samu Salo, Akava ry
  • Kimmo Sarekoski, Espoon kaupunki

Helsingissä 25.6.2019

Juha Hakola, puheenjohtaja                               Anneli Karhula, varapuheenjohtaja

 

Kysy lisää.

Kari Juntunen
Kari Juntunen
toimitusjohtaja, rehtori
044 722 4772