Hyppää pääsisältöön
Esa Enkkelä Taitostoori

Esa Enkkelä on toiminut energia-alan yrittäjänä parikymmentä vuotta ja tehnyt kirvesmiehen töitä rakentamisen saralla.

Koti-isänäkin hän on ottanut vastuuta lasten kasvatuksesta, koska vaimoa vei kansainvälinen ura paikasta toiseen. Lapsiperheen arki aikatauluineen on haasteellista silloin, kun molemmat vanhemmat käyvät töissä. Enkkelän perheessä sovittiinkin, että toinen hoitaa kodin, niin asiat saadaan kunnolla rullaamaan. Nyt lapset ovat jo itsenäisiä nuoria aikuisia, ja vastuu elämästään on heillä itsellään.

Vuosi sitten Enkkelä näki lehti-ilmoituksen Pohjatutkijan RekryKoulutuksesta Amiedussa ja päätti hakea siihen siltä istumalta. Ala oli tuntematon ja ehkäpä se kiinnosti juuri siksi. Esa tuli valituksi koulutukseen erinäisten haastattelujen ja hakupapereiden perusteella.

Uuden ammatin voi oppia varttuneemmallakin iällä

Koulutus alkoi kahden kuukauden teoriaosuudella, jossa kyllä “pää meni pyörälle”, koska oli paljon asioita, joista Enkkelä ei ollut kuullut lainkaan. Netistäkään ei oikein löytänyt tietoa. Se oli hajanaista eikä hänellä ollut kokonaiskuvaa maaperätutkimuksista ja miten niitä suoritetaan.

Koulutukseen kuului 4 kuukauden harjoittelujakso yrityksessä, jossa kokeneet maaperätutkijat saivat reippaan apumiehen kannoilleen. Välillä harjoittelupäivät olivat raskaita, kun ei oikein uskaltanut tarttua asioihin. Onneksi Esa tulee ihmisten kanssa hyvin toimeen, se auttoi myös omaksumaan erilaisia työtapoja ja menetelmiä, varsinkin kairakoneiden käytön osalta.

Pohjatutkijan työ on monipuolista ja haasteellista sen teknisyyden vuoksi, ja oikean tiedon hankkimiseksi tarvitaan paljon osaamista sekä välineiden tuntemista. Erilaiset sää ja maasto-olosuhteet lisäävät myös riskejä, joita on pystyttävä ennakoimaan mahdollisimman hyvin.

Työkohteeseen ei koskaan mennä tietämättöminä, vaan käsitys projektista ja töistä on vahva. Vastuuttaminen on toiminnassamme avainsana, työntekijöihin luotetaan ja luottamus ansaitaan joka päivä.

Esan mukaan Amiedun kouluttajat olivat hyvin kannustavia jo koulutuksen alkuvaiheilla ja he ymmärsivät opiskelijan näkökulman hyvin. Myös opiskelukavereiden kesken oli hyvä henki ja pystyimme jakamaan kokemuksiamme puolin ja toisin.

 

Amiedu ja AEL yhdistyivät 1.1.2020 Taitotaloksi. Tämä opiskelijatarina julkaistiin Amiedun nimissä ennen yhdistymistä.

Uusi Pohjatutkijan RekryKoulutus on alkamassa syksyllä 2021, lue lisää!

Kysy lisää.