Hyppää pääsisältöön
Blogi Minna Pohjola

Ensimmäiset digiopettajat valmistuivat Taitotalossa

Minulla oli etuoikeus pitää puheenvuoro Taitotalon ensimmäisten digiopettajien valmistujaistilaisuudessa. Samalla se oli tilaisuuteni pohtia digitaitojen merkitystä koulutuksessa. Kouluttajina ja oppijoina toimivat Taitotalon omat osaajat.

On sanomattakin selvää, että digitaidot ovat monessa mielessä elintärkeitä. Ne ovat nykyajan kansalaistaito ja menestymisen edellytys. Koronan luomat poikkeusolot ovat nopeuttaneet entisestään digitaitojen merkityksen kasvua. 

Koska Taitotalon tehtävänä on vahvistaa elinkeinoelämän osaamista, on ensiarvoisen tärkeää huolehtia Taitotalolaisten digiosaamisesta. Tahto kehittyä on arvo, johon olemme sitoutuneet. Uusi digiopettajakoulutuksemme on juuri sellaista osaamisen kehittämistä, jolla osoitamme konkreettisesti tahtomme kehittyä.

Koulutusorganisaatiolle verkkopedagogiikka on mitä olennaisinta ydinosaamista. Tarkoitan tällä sellaisia asioita kuten vuorovaikutus verkossa, osallistaminen, ohjaamisen ja opettamisen taidot verkkoympäristössä. Toki myös laitteilla ja järjestelmillä, työvälineillä ja pelillistämisellä on digiopettamisessa ja -oppimisessa oma tärkeä tukitehtävänsä.

Kehitettäessä verkkopedagogiikkaa tärkeintä on ketterä ja rohkea asenne sekä halu kokeilla uutta. Digiopettajakoulutukseen osallistuminen osoittaa ennakkoluulottomuutta ja halua pitää oma osaaminen ajan tasalla.

Olen hyvin ylpeä koulutuksen suorittaneista tuoreista digiopettajistamme. Ja kovin iloinen olen myös siitä, että syksyllä käynnistyy jo seuraavat digiopettajaopinnot.

Tätä erittäin hyväksi kokeiltua digiopettajakoulutusta voimme luonnollisesti tarjota myös yhteistyökumppaneillemme.

Kysy lisää.

Minna Pohjola
Minna Pohjola
henkilöstöjohtaja
045 871 9220