Hyppää pääsisältöön
Helena Vähäkangas

Helena Vähäkangas suorittaa Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa (JYET) AEL:n ja Toimitusjohtajakoulun yhteistyössä järjestämässä koulutuksessa oppisopimuksella.

Helenan aiempi yrittäjyyteen liittyvä tutkinto on yrittäjän ammattitutkinto, jota nykyinen koulutus tukee hyvin. Helena on erinomainen esimerkki itseään kehittävästä yrittäjästä, joka haluaa olla kehityksen kärjessä mukana ja ennakoida tulevia liiketoiminnan ja johtamisen suuntauksia.

 

Yksilöidyille suodatinratkaisuille on kysyntää

Helena toimii teolliseen ompeluun keskittyvässä yrityksessä Tekstiimi Oy yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Tekstiimi Oy valmistaa teollisuuden eri aloille muun muassa suodattimia. Sen asiakkaat ovat kaivos-, puu-, mylly-, rehu-, kalkki- ja energiateollisuudesta. Helenan yritys on toiminut eri yhtiömuodoilla kymmenen vuotta, toiminimellä, ay:nä ja viimeiset 2 vuotta osakeyhtiönä.

Yrityksen perustamisen lähtökohta on ollut ihanteellinen. Helena on seurannut alan markkinoita ja teollisuuden asiakkailta on tullut tarve yksilöidyille suodattimille, mikä on johtanut yrityksen perustamiseen. Pääosa yrityksistä tekee suodattimia isoina massoina, ja Tekstiimin tarjoamille yksilöidyille ja asiakkaan kanssa yhdessä kehitetyille ratkaisuille on tilausta.

Viimeisen vuoden sisällä yritykseen on palkattu viisi omaa työntekijää aiempien alihankintasopimusten sijaan. Helena kokee muutoksen vaikuttaneen vahvasti siihen, että hän lähti suorittamaan johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa saadakseen lisää tietoa liiketoiminnasta ja johtamisesta. Isot asiakkaat asettavat myös uusia ammatillisia haasteita yrittämiselle ja johtamiselle.

Tekstiimin etuna kilpailijoihin nähden on läheisyys, hyvä palvelu ja uusien palvelujen kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa. Nämä kaikki tuottavat yrityksille lisäarvoa. Uusimpana palveluna on nyt myös suodattimien vaihto. Yritys huomioi toiminnassaan vahvasti ympäristö- ja kierrätysasiat, ja kantaa siten vastuunsa hiilijalanjäljestä.

Koulutuksen tuoma osaaminen vahvistaa yrityksen toimintaa ja kasvua

Koulutuksessa Helena näkee koulutuspäivien annin niin hyväksi, että kokee saavansa uutta tietoa, joka edesauttaa yrityksen toimintaa sekä kasvua. Yhtenä tärkeänä asiana hän mainitsee myös verkostoitumisen ja yhteistyön muiden eri alojen yrittäjien kanssa.

Tekstiimi aikoo kasvaa toimimallaan kotimaan markkinalla ja ottaa erikoistumisella vahvasti paikkansa markkinoilla. Yritys on rakentamassa markkinointitoimiston kanssa uutta brändiä, jolla erottuu entistä paremmin toimialallaan.

Toimitusjohtajakoulun varatoimitusjohtaja Pekka Pirnes ja AEL:n oppilaitosjohtaja Jarkko Paananen myhäilevät tyytyväisenä Helenan kaltaisten yrittäjien koulutushalukkuutta. He näkevät sen valossa juuri alkaneen AEL:n ja Toimitusjohtajakoulun yhteistyön erittäin positiivisena.

Lue lisää

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Kysy lisää.