Voimatelin ja Taitotalon tuore koulutuskumppanuus on muutakin kuin osaamisen kopiointia Taitocase

Yhteiskunnan kriittisiä sähkö- ja tietoliikenneverkkoja ja -järjestelmiä suunnitteleva, rakentava, ylläpitävä ja operoiva Voimatel ja Taitotalo ovat solmineet kumppanuussopimuksen Voimatelin korkean osaamisen tason ylläpitämiseksi.

29.9.2020

Voimatel kumppanuus

– Henkilöstön kehittäminen on tärkeä osa strategiaamme, ja siksi haluamme valtakunnallisen kumppanin osaamisen kehittämiseen. Tällä tavoin saamme kehittämiseen luotettavuutta ja tulevaisuuteen tähtäävää suunnitelmallisuutta. Lisäksi saamme kätevästi ajantasaista tietoa myös koulutuksen rahoitusratkaisuista, toteaa Voimatelin henkilöstöjohtaja Maarika Miettinen.

Uusi kumppanuus on tuonut mukanaan jo konkreettisia tekoja. Tulevan syksyn aikana on käynnistymässä Taitotalon organisoima RekryKoulutus, jolla haetaan Voimatelille uusia, osaavia mobiiliasentajia.

– Lähdemme liikkeelle mobiiliasentajista, koska heistä on nyt huutava pula. Soveltuvuusarvioinnissa ja perehdytyksessä käytämme mastotyön virtuaalitodellisuutta, jota olemme kehittäneet yhteistyökumppanin kanssa. Tämän lisäksi kehitämme henkilöstöä myös Voimatelin muilla alueilla, kuten asiantuntijapalveluissa, suunnittelussa ja rakentamisessa, Miettinen summaa.

 

Voimatel ja Taitotalo, kumppanuus
Voimatelin ja Taitotalon väkeä kokoontui kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Kuvassa vasemmalta Taitotalon asiakkuuspäällikkö Kati Jussila, toimialajohtaja Matti Vesalainen, Voimatelin henkilöstöjohtaja Maarika Miettinen, liiketoimintajohtaja Jari Keskilohko ja Taitotalon toimitusjohtaja Kari Juntunen.

 

Kumppanin kanssa suunnitellaan tulevaisuutta

Maarika Miettinen määrittelee osaamisen kehittämisen neljä tärkeintä teesiä, joihin Voimatel haluaa koulutuskumppanin kanssa keskittyä. – Jos vain kopioimme tietoa henkilöltä toiselle, jää osaamisen kehittyminen helposti pinnalliseksi. Tavoittelemme kuitenkin myös osaamisen laajempaa jakamista, ymmärryksen lisääntymistä ja osaamisten kasvua sitä kautta, hän sanoo.

  1. Ammattiosaaminen kehittää ja ylläpitää työn laatua ja tehokkuutta.
  2. Ymmärrys asioista lisää työturvallisuutta, kun tekijöiden selkärangassa ovat kirkkaana syyt ja seuraukset.
  3. Henkilöstö on tyytyväinen oman osaamisen kehittämismahdollisuuksiin, ja se lisää henkilöstön pysyvyyttä.
  4. Uusien työntekijöiden perehdytys on hyvin järjestetty, jolloin työ pääsee alkamaan tehokkaasti.

Henkilöstö on tärkeässä roolissa yrityksen strategiassa

– Henkilöstön, meidän arjen sankareidemme, kehittyminen on osana strategiaamme ja kumppanuus Taitotalon kanssa tukee tätä strategiaa, kertoo Miettinen. Kaikki rekrytoinnit ovat aina myös sisäisessä haussa, ja tehtävämuutoksiin moneen suuntaan kannustetaan. Kehitys- ja tavoitekeskustelujen toteutumista seurataan. – Henkilöstön kehittämisessä on apuna valmentava johtaminen, mutta myös ulkopuolelta hankittava koulutus, Miettinen jatkaa.

Maarika Miettinen, Voimatel
Voimatelin henkilöstöjohtaja Maarika Miettinen.

 

Kumppanuudella Taitotalon kanssa halutaan painottaa osaamisen kehittämisen viestiä myös yrityksen sisällä. Koulutusmyönteisen ilmapiiri luomisen lisäksi he tavoittelevat sisäisesti parempaa näkyvyyttä tarjolla olevista koulutus- ja kehitysmahdollisuuksista.

Miettinen toivoo, että sisäinen koulutuspositiivinen viestintä nostattaa henkilöstön halua kehittää itseään.

Miettinen tiivistää lopuksi, että koulutus on vain yksi osa henkilön kehittymistä. Työssäoppiminen, projekteihin osallistuminen, hiljaisen tiedon jakaminen ja aktiivinen oman työn kehittäminen kuuluvat tärkeänä osana työntekijän henkilökohtaiseen, ja tätä kautta yrityksen henkilöstön, kehittämiseen ja kehittymiseen.