Sähkökattiloiden perusteet – rakenne ja toimintaperiaate Seminaari

Sähkökattila

Seminaari on tarkoitettu kaikille sähkökattiloiden perusteista ja energiantuotannosta kiinnostuneille. Päämääränä on tarjota osallistujille selkeä käsitys sähkökattiloiden rakenteesta, toimintaperiaatteista ja merkityksestä kokonaistaloudellisessa energiantuotannossa. Tutustut myös sähkökattilaprojektin toteuttamiseen asennuksesta ylläpitoon.

Koulutuksen sisältö

Rakenne, toimintaperiaate, käyttö ja huolto

Kaksipäiväisessä seminaarissa tutustut sähkökattiloiden mekaaniseen rakenteeseen, sähkö- ja automaatiojärjestelmiin sekä sähköverkkoliitäntöjen ja vedenkäsittelyn vaatimuksiin. Asiantuntijamme kertovat kokemuksiaan höyryä ja lämpöä tuottavien sähkökattiloiden soveltuvuudesta eri kohteisiin. 

Käymme läpi toimitusprojektin kulun ja aikataulutuksen sekä sähkökattiloiden mekaanisen asennuksen ja käyttöönoton. Tarkastelemme käytössä olevien sähkökattilalaitoksien käytännön toteutuksia käytönvalvonnoista, huolloista ja kunnossapidosta. Yhteenvetona kuulette sähkökattiloiden käytönaikaisesta toiminnasta ja näkemyksiä erilaisista käyttöfilosofioista sekä niiden merkityksestä energiamarkkinoihin.

Seminaarin käytyäsi tunnet sähkökattilan toimintaperiaatteen, käytön ja kunnossapidon erityispiirteet. Ymmärrät sähkökattiloiden tulevaisuuden roolin energiatehokkuudessa kestävän kehityksen ja ympäristönäkökulmat huomioiden. Samalla pääsette verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia muiden energia-alalla työskentelevien kanssa. 

Ohjelmassa

1. päivä

  • Sähkökattilan ja lämmityselementtien mekaaninen rakenne 
  • Sähkö- ja automaatiojärjestelmät
  • Sähköverkkoliitäntöjen vaatimukset
  • Sähkökattiloiden vedenkäsittely

2. päivä

  • Sähkökattilan hankinta- ja käyttöhyödyt, sekä soveltuvuus eri kohteisiin 
  • Toimitusprojektin kulku ja aikataulutus 
  • Sähkökattiloiden asennus ja käyttöönotto
  • Käytönvalvonta, huolto ja kunnossapito 
  • Kytkennät lämpö- ja höyryverkkoon
  • Käytönaikainen toiminta ja käyttöfilosofia

Kenelle koulutus sopii?

Energialaitosten käyttöhenkilöstölle, käyttöpäälliköille, vuoroinsinööreille, voimalaitospäälliköille, huoltomestareille, projekti-insinööreille, kunnossapitohenkilökunnalle, suunnittelupäälliköille, suunnittelijoille, esi- ja johtohenkilöstölle, sähkökattilan omistajille ja hankintaa suunnitteleville.

Asiantuntijat

Tytti Forssell

i Kysy lisää

Tytti Forssell

koulutussuunnittelija, energia-ala, vesihuolto ja ympäristönäytteenotto
Ota yhteyttä

Inspiroidu

Blogi
Suomalaiset käyttävät kaukolämpöä. Kaukolämmön luonnolliset markkinat suomalaisille ovat Pohjoismaissa ja Baltiassa. Ruotsissa myydään kaukolämpöä vuosittain noin 50 TWh ja Suomessakin 40 TWh. Ratkaisu kaukolämmön tuotannon vähentämiseen polttamalla voisi olla pienydinenergia. Se voisi korvata hiilen, turpeen tai biomassan polttoon perustuvaa kaukolämmön tuotantoa.
Harri Fränti blogi
Lue lisää artikkeleita